Nije s ove planete

Teže od očekivanog Bayern je upisao tri boda na gostovanju kod Freiburga na startu proljetnog dijela sezone u njemačkoj Bundesligi...

U prvoj utakmici 17. kola njemačke Bundeslige, prvoj nakon zimske stanke, prvak Bayern je preokretom kao gost svladao Freiburg sa 2-1 (1-1).

Domaći su poveli golom Haberer (4), a preokret je gostima s dva gola, od kojih je drugi bio čudesan, donio Robert Lewandowski (35, 90+1). Odmah na početku susreta Bayern je izgubio loptu na sredini igrališta, a Freiburg je to iskoristio da polukontrom postigne prvi pogodak u Bundesligi u 2017. godini.

Pomalo sretno i spretno Bayern je izjednačio u 35. minuti. Douglas Costa ubacio je loptu iz kornera, Lewandowski je pobjegao svom čuvaru i pucao nogom u zraku, a vratar Freiburga je, iako je imao loptu na ruci, kiksao i samo odbio loptu u svoju mrežu.

Bavarci su bili bolji u nastavku, no rezultat se nije mijenjao do prve minute sudačke nadoknade kada je Poljak pokazao dašak svoje genijalnosti. Ribery je ubacio s lijeve strane napada, Lewandowski je loptu najprije uštopao prsima, pa ju desnom nogom prije nego li je pala na travnjak podigao i lijevom poslao neobranjivo od vratnice u mrežu!

Vodeći Bayern sada ima 42 boda, šest više uz utakmicu više od drugog RB Leipziga, dok je Freiburg osmi sa 23 boda.