Tokom intervjua s Henryjem

Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović našalio se sa saigračem Paulom Pogbom tokom intervjua za Sky Sports, a Šveđanina je intervjuisao legendarni Thierry Henry. Ibrahimović je pozvao Pogbu da im se pridruži kazavši mu da samo sjedne i šuti.

Legendarni napadač Arsenala i Barcelone, koji trenutno radi kao analitičar na Sky Sportsu i na mjestu pomoćnog trenera reprezentacije Belgije Thierry Henry uradio je opširan intervju s Ibrahimovićem koji je govorio o životu u Manchesteru, kao i o snazi Premiershipa.
Tokom intervjua Ibrahimović je vidio Pogbu iza kamermana i pozvao ga da se pridruži njemu i Henryju.
"Hajde dođi ako želiš sjediti između dva velika igrača", kazao je Ibrahimović, nakon čega su i on i Henry prasnuli u smijeh. Pogba je poslušao saigrača i pridružio se dvojcu, a onda je Ibrahimović dodao: "Dođi, uživaj u trenutku. Ovdje samo slušaš, nećeš pričati. Sjedi na pod", što je ponovo rezultiralo smijehom.
Zatim je Henry upitao Ibrahimovića: "Mourinho ili Pep", misleći na Josea Mourinha i Pepa Guardiolu s kojima je Ibrahimović sarađivao u Interu i Manchester Unitedu, odnosno u Barceloni.
"Čekaj, zašto se on znoji?", najprije je upitao Ibrahimović pokazujući na Pogbu te je dodao: "Dva sjajna trenera, ali dvije različite osobe. Jedan me više stimulirao nego drugi. Ti znaš o čemu pričam".
Šala nije prestajala, a Ibrahimović je nastavio zezati Pogbu služeći se "Pog" izrazima. Naime, mnogo je izraza po kojima je Pogba prepoznatljiv, a koji sadrže prva tri slova njegovog imena. Recimo, "Pogboom" se nerijetko koristi kao njegov nadimak, a Manchester United je po dolasku Pogbe u klub koristio hashtag "Pogback", što se može prevesti kao "Pogba se vratio".
Tako je Ibrahimović predložio ideju da se koriste "Pogtalkom", odnosno, u prenesenom značenju da "pričaju na Pog način" pa je kazao da oni sjede na "Pogseatu" ("Pogstolici", prevedemo li doslovno), Pogbu je pitao da li je "Poggood" ("Pog dobar")....

Uslijedila je polemika o izvođenju slobodnih udaraca gdje je Ibrahimović kazao da Pogba više neće izvoditi slobodne udarce pošto je posljednji put promašio. 

Na Henryjevo pitanje da li će postići gol protiv Liverpoola u derbiju, Ibrahimović je kazao: "Zavisi od ovog dečka. On pošalje 'pogpas', a ja postignem 'poggol'".
Prije nego je Pogba krenuo, Ibrahimović mu je kazao da napusti prostoriju, jer Pogbino prisustvo smanjuje popularnost i njemu i Henryju.
Na kraju je sve završeno s tim da Manchester United za vikend treba slaviti protiv Liverpoola u derbiju. Jasno, našalili su se i rekli da će United "Pogwin" ("Pog pobijediti").