Ceremonija održana u Cirihu

U švicarskom Cirihu večeras je održana FIFA-ina ceremonija dodjele nagrade za najboljeg igrača u 2016. godini, a ona je otišla u ruke Cristiana Ronalda.

Prije nekoliko sedmica Cristiano Ronaldo je izabran za najboljeg igrača svijeta, te je u izboru uglednog France Footballa osvojio svoju četvrtu Zlatnu loptu. Nakon nekoliko godina FIFA je odlučila da će samostalno birati najboljeg igrača svijeta, a prva ceremonija održana je večeras u Cirihu. 
U konkurenciji za nagradu najboljeg igrača svijeta u 2016. godini bili su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann. Međutim, i prije ove dodjele jasno je bilo da je glavni favorit Ronaldo koji iza sebe ima fenomenalnu godinu. 
Na vrhuncu večerašnje ceremonije nagrada je pripala upravo Ronaldo koji je zvanično najbolji fudbaler svijeta za 2016. godinu u izboru FIFA-e. 
Prije ove nagrade birao se i najbolji tim za proteklu godinu kojeg čine: Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modrić, Toni Kroos, Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Luis Suarez. Nagrada za najboljeg trenera pripala je Claudiju Ranieriju.