Milan bolji od Juventusa

Fudbaleri Milana ostvarili su veliku pobjedu na domaćem terenu u derbiju 9. kola protiv Juventusa sa 1:0.

Od samog početka utakmice Milan je svjesno prepustio incijativu na sredini terena igračima Juventusa. Do prve ozbiljnije šanse na meču navijači su čekali do 35. minute utakmice kada je Pjanić zatresao mrežu Milana. Sudija je u prvi mah priznao gol bh. reprezentativca, ali je nakon konsultacija s pomoćnikom isti poništen. 
Također, prvo poluvrijeme obilježila je i povreda Paula Dybale. Nevjerovatno zvuči da se Argentinac sam povrijedio prilikom jednog udarca u 32. minuti utakmice. 
U drugom poluvremenu gledali smo istu sliku, Juventus je imao posjed lopte, ali igrači ove ekipe nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golmanu domaće ekipe. U 65. minuti utakmice Rossoneri su stigli do vodstva kada je 18-godišnji Manuel Locatelli sa vrha kaznenog prostora postigao fenomenalan gol za erupciju oduševljenja domaćih navijača. 
Nakon primljenog gola Allegri je sve karte bacio u napad, ali se Milan odlično branio. Stara dama ponovo nije uspjela da zaprijeti ozbiljnije Donnarummi, pa se rezultat nije mijenjao. 
Nakon devetog kola Juventus je i dalje prvi na tabeli Serije A sa 21 osvojenim bodom, dok je Milan drugi sa samo dva boda manje. 

MvJ 1:0 by goloviliga