Daily Mail

Golman Manchester Cityja Joe Hart neće preći u Liverpool ili Everton, pošto su ta dva fudbalska kluba iz Liverpoola odustala od transfera, prenijeli su danas britanski mediji.

"Daily Mail" prenio je da Liverpool najvjerovatnije neće poslati ponudu Cityju do kraja prelaznog roka za dvadesetdevetogodišnjeg Harta pošto je zadovoljan svojim golmanima. Taj list prenio je da trener "crvenih" Jurgen Klopp nije razmatrao dovođenje Harta prije poraza od Barnlyja 0:2 prošlog vikenda.
List je naveo da je Hart ljut na upravu Cityja pošto njemu i njegovom agentu nije dala dovoljno vremena da pronađu novi klub. On, navodno, vjeruje da je novi trener Pep Guardiola odlučio da ga izbaci iz prvog tima još na kraju prošle sezone, a da ga klub nije ranije stavio na transfer listu zbog straha od visokih cijena za golmane na tržištu.
List Daily Express naveo je da Hart neće preći u Everton, koji se "distancirao" od reprezentativnog golmana. Klub sa Gudisona želio je da dovede Harta na pozajmicu, ali ne želi da mu plaća 180.000 dolara sedmičnu platu.
Španski mediji prenijeli su da je i Sevilla odustala od dovođenja Harta.
Hart je u obje ovosezonske utakmice u Premijer ligi bio na klupi, a branio je Willi Caballero. City je blizu dovođenja golmana Barcelone Claudija Brava, pa će Hart postati treći golman.
Selektor Engleske Sam Allardays rekao je nedavno da je zabrinut zbog situacije u kojoj se Hart nalazi, ali da će biti u ekipi za utakmicu sa Slovačkom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, početkom mjeseca.