Transfer

Saga o prelasku Zlatana Ibrahimovića u Manchester United još uvijek traje. Pretpostavljalo se da će već do sada postati novi igrač Crvenih đavola, ali to se nije desilo. Prema informacijama BBC Sporta, Ibrahimović će krajem ove sedmice potpisati za klub sa Old Trafforda.

"Manchester United će potpisati ugovor sa Zlatanom Ibrahimovićem prije početka Evropskog prvenstva u Francuskoj", pisao je ugledni Sky Sports prije početka Eura dodajući da će 34-godišnji napadač pojačati Crvene đavole najkasnije prije prve utakmice Švedske na Euru. Ipak, do realizacije transfera nije došlo.
BBC Sport tvrdi da će transfer biti realiziran ove sedmice i da će Ibrahimović potpisati jednogodišnji ugovor te tako ponovo zaigrati pod trenerskom palicom Josea Mourinha s kojim je radio zajedno u Interu u sezoni 2008/09.
Ibrahimović je igrajući za Ajax, Inter, Juventus, Barcelonu, Milan i Paris Saint-Germain osvajao titule u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj. Da li će tom nizu dodati i Premiership, ligu u kojoj ranije nije nastupao?