Nakon poraza od Čilea

Nakon jučerašnjeg poraza od reprezentacije Čilea, najbolji strijelac Argentine, Lionel Messi, oprostio se od nacionalne selekcije za koju je igrao 11 godina.

U finalnoj utakmica Copa Americe odigranoj sinoć, Čile i Argentina su odigrali bez golova, a pobjedu su Čileanci izvojevali nakon boljeg izvođenja penala i to rezultatom 4:2.

Regularni tok završen je 0:0, ali ne i bez uzbuđenja. Po crveni karton su na obje strane zaradili Diaz i Rojo, a sudija je podijelio još mnoštvo žutih kartona.

Vidal (Čile) i Messi (Argentina) promašili su u prvoj seriji, uslijedila je serija golova na obje strane (za Čile – Aranguiz, Castillo i Beausejour, za Argentinu – Mascherano i Aguero), dok je Biglia promašio u četvrtoj seriji. Pobjedu je Čileu u zadnjem penalu donio Silva.

Naime, nakon bolnog poraza od Čilea Messi je, sa samo 29 godina, najavio oproštaj od reprezentacije, prenosi Marca.

- Donio sam odluku. To to to, puno sam pokušavao, trudio se, ali tako se trenutno osjećam. Jako je tužno da nam se to opet događa, a još sam ja promašio važan jedanaesterac. Trudio sam se tako mnogo, kako bi bio prvak sa Argentinom, ali jednostavno nije išlo - priznao je strijelac 55 golova u reprezentativnom dresu.

Messi je za Argentinu igrao 11 godina te je sakupio 113 mečeva. Nastupao je na četiri Copa Americe i tri Svjetska prvenstva. Izgubio je četiri finala i to na Copa Americi (2007, 2015 i 2016) i Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Silno je Messi želio trofej s reprentacijom, ali nije uspio...

Vrlo brzo nakon što je kao 13-godišnjak stigao u Barcelonu uočili su Španci njegov grandiozni talent i u nekoliko navrata mu nudili da igra za njihovu reprezentaciju. Da je prihvatio, vjerovatno bi sad imao u kolekciji i naslov svjetskog i evropskog prvaka te možda više ne bi bilo dileme oko toga ko je najbolji nogometaš svih vremena.

Međutim, ostao je vjeran svojoj domovini ponavljajući kako želi igrati isključivo za Argentinu. I igrao je, punih 11 godina tokom kojih se nakupilo previše gorčine i bolnih poraza. Sinoć je poručio kako to više ne može podnijeti...