Posljedice Brexita

Ukoliko se u međuvremenu njegov status u reprezentaciji ne promijeni, i status Dejana Lovrena bi mogao doći u pitanje.

Izlazak Velike Bitanije iz Europske unije neminovno će ostaviti posljedice na tamošnji sport, u prvom redu na Premierligu.
Financijska situacija se zbog pada funte u odnosu na euro i dolar preko noći promijenila, pa je upitno kako će izgledati ljetni prijelazni rok, hoće li pojedini engleski klubovi svoje transfere stopirati.
Primjerom izraženo, ako pretpostavimo da je Chelsea do jučer čak i bio spreman za Paula Pogbu Juventusu isplatiti 113,4 milijuna funti, zbog pada valute ta je odšteta u par sati vrtoglavo porasla.
Drugim riječima, da bi torinski klub pri tom transferu jednako profitirao, Chelsea bi mu sada morao na račun uplatiti 144 miljuna, čak 30 milijuna funti više negoli u srijedu, dan uoči Brexita. 
No, ako se funta tijekom ljeta i stabilizira pa razlika ipak bude manja, nije to jedini problem. Naime, zbog izlaska Bitanije iz EU, mnogi su igrači izgubili pravo na automatsku kvalifikaciju za radnu dozvolu.
Svima njima je do jučer kao nosiocima EU putovnica bilo jednostavno dobiti papire, međutim ubuduće će i oni morati ispunjavati prilično stroge kriterije za rad u Velikoj Britaniji.
Pogledajte u nastavku koji igrači prošlog ljeta ne bi automatski dobili radne dozvole, odnosno koji bi se to mogli naći u problemima ukoliko se njihovi statusi (ponajprije u reprezentacijama) ne promijene.