Nevjerovatne činjenice

Cristiano Ronaldo po treći je put primio trofej Pichichi, kao najbolji strijelac Primere.

Već je 2016., a Španci se još bave prošlom sezonom. Cristiano Ronaldo je na gala večeri u organizaciji sportskog dnevnika Marca primio trofej Pichichi kao najbolji strijelac sezone 2014/2015. Zabio je Portugalac tada čak 48 pogodaka, a ovo mu je treći ovakav trofej, čime se izjednačio sa svojim vječnim rivalom Leo Messijem.
'Posvetio bih ovu nagradu saigračima, treneru, ekipi u klubu, svima s kojima svakodnevno radim', poručio je Ronaldo.
Objavio do ostaje do kraja ugovora
No, mnogi ga danas guraju iz Reala. Prije nekoliko dana je proslavio 31. rođendan i postoji sve više onih koji smatraju kako je vrijeme da ga klub 'unovči'. Za koju godinu to bi moglo biti kasno, jedino ako Kinezi ne iskrcaju neku sumanutu svotu kada portugalska zvijezda već bude 'u godinama'. No, Ronaldo se ne da, jasno je da će se boriti protiv takvih glasina, jer ipak je on Cristiano Ronaldo.
'Bio sam šest godina u Engleskoj i sada sam šest godina u Španiji. Mislim da je ovo najjača liga. Želim ostati u Realu do kraja ugovora, a poslije ćemo vidjeti.'
Svih ovih godina u Realu osvojio je samo jednu jedinu titulu prvaka. Da nije bilo onog sretnog preokreta u finalu Lige prvaka, od važnijih trofeja ostalo bi na tome. Zato mnogi komentiraju njegove individualne rekorde i dosege s uvijek spremnim 'ali'.
Ove sezone bi opet mogao biti najbolji strijelac, ali je ekipa Zinedinea Zidanea opet iza Barcelone i Atletica u borbi za naslov. Navijači bi radije slavili naslove nego trofeje Pichichi. U tekućoj sezoni Ronaldo je izjednačen s Karimom Benzemom, no Francuz je svojih 19 pogodaka postigao iz igre dok je Portugalac zabio pet penala. I što je još važnije, čak devet pogodaka Benzeme bili su prvi golovi na utakmici, dok su od 19 Ronaldovih samo tri bila početna.
Najgori Ronaldo od kad je stigao u Real
Dok je Ronaldo 'vrištao' s naslovnica Marce, drugi madridski sportski list As donosi nešto drukčiju sliku, onu iz tekuće sezone. Po prvi puta od kad je u Realu zabijao je u manje od polovice utakmica. Još uvijek održava standard od više od gola po utakmici, ali nije rješavao utakmice već je trpao u golijadama.
Zabio je u tek 14 utakmica od 29 u sezoni odnosno u 48% njih. Nadmašio je sezonu 2010/2011 kada je bio najslabiji s prosjekom od 51%. Ono što mu najviše zamjeraju je 'skrivanje' u onim najjačim utakmicama. Nije zabijao u dva ogleda Lige prvaka s PSG-om, u El Clasicu, u gradskom derbiju s Atleticom, protiv Seville, Villarreala, Athletica, Valencije… Ronaldo nije zabio nikome od prvih šest ekipa Primere!
U svim bi dosadašnjim sezonama Real ostajao bez 10-15 bodova bez njegovih pogodaka. As je izračunao da ove sezone niti jedan njegov gol nije direktno donio bodove Realu. Kako statistika nekad može biti okrutna…