Odabrano društvo bez Drogbe i Vieire

Mnogo je stranaca u Premiershipu ostavilo neizbrisiv trag, ali neki se svakako više izdvajaju. Cijenjeni portal 90min.com objavio je imena šest stranaca, za koje smatraju da su ostavili zaista neizbrisiv trag. Patrick Vieira, Peter Schmeichel i Didier Drogba samo su neka od imena koja nisu ušla u ovaj uži izbor.

U nastavku ćemo vam predstaviti igrače koji su kao stranci stigli na Otok i ostavili neizbrisiv trag. Najveći momenti Premier lige su usko vezani s ovim igračima i podrazumijeva se da se upravo oni mogu uvrstiti u najveće igrače, kako u Engleskoj tako i u svijetu.
6. Gianfrano Zola
Za početak na šestom mjestu se nalazi Gianfranco Zola. Sjajni Italijan je proveo čak devet godina na Stamford Bridgeu i za to vrijeme je uspio da postigne 59 golova. Zola je postigao veliki broj impresivnih golova, koje nijedan iskreni navijač Plavaca ne može zaboraviti. Veliki mađioničar, kako na terenu tako i u svlačionici, omaleni Italijan sigurno neće biti zaboravljen.
5. Paulo Di Canio
Još jedan Italijan na listi, jedan je Paulo Di Canio. Bišva vedeta Lazija je bila čudan igrač kojeg je krasio poseban stil. Postizao je fenomenalne golove, a nakon gola na Wimbledonu, ušao je u historiju. Gol koji je postigao je je vjerovatno jedan od najboljih golova ikad viđenih.
4. Eric Cantona
Na Teatru snova vladao je Eric Cantona. Igrač Manchester Uniteda je iz utakmice u utakmicu osvajao srca navijača i ostavljao ih zadivljene. Kralj Eric, kako su ga u Manchesteru zvali, je pomogao Crvenim đavolima da ponovo zasjednu na vrh Engleske, gdje je dugo vremena bio Liverpool. Francuz je bio igrač koji je imao sve, stil, osjećaj za loptu i prostor, ali i mnogo, mnogo više.
3. Dennis Bergkamp
Bergkamp je bio ključna figura u Arsenalu kada je Wenger došao kao menedžer. Holanđanin je pomogao Topnicima da se domognu velikih uspijeha od sredine 90-ih do sredine 2000. godine. Bergkamp je bio poznat po sjajnim loptama i pregledom igre, mogao je lako da saigrače izbaci u priliku za gol. Dennis je postigao jedan od najljepsših golova ikad viđen u Premier ligi protiv ekipe Newcastlea i zaboraviti taj gol bila bi sramota za najvažniju sporednu stvar na svijetu.
2. Cristiano Ronaldo
Još jedna 7-ica Manchester Uniteda i jedini, još uvijek aktivni igrač na ovoj listi, Cristiano Ronaldo. Nakon što je stigao iz Sporting Lisabona 2003., nekadašnje krilo Uniteda je pokorilo skoro sve odbrambene igrače iz Premier lige. Nakon Uniteda uslijedio je mega transfer u Real Madrid gdje je Portugalac osvojio tri „Zlatne lopte“. Navijači Uniteda se nadaju da bi se Ronaldo mogao vratiti na Teatar Snova jednog dana.
1. Thierry Henry
Šlag na kraju, legendarni Thierry Henry. Vođu Arsenala je teško opisati, genije, borac do kraja, brilijantan - samo su neke od riječi kojih se sjetite kada se spomene ime Francuza. Henry je zasigurno jedan od najvećih igrača koji je igrao u Premier ligi. S mnogobrojnim čarobnim golovima i potezima, kao što je bio volej protiv Uniteda, Henry je ostavio izuzetno dubok trag u Premier ligi. Bila je privilegija gledati ga. Henry nikad neće biti zaboravljen, kako od strane Arsenalovih navijača, tako i od cijelog Otoka.