Jedan od najvećih fudbalera svih vremena

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, a bez sumnje najveći talent koji je ikad igrao fudbal, Ronaldinho, za Radio Barcelonu dao je opširan intervju u kojem se prisjetio svojih legendarnih trenutaka u dresu Blaugrane, ali se dotakao i današnje Barcelone koja maršira na pogon najboljeg napadačkog trojca ikada – Messi, Suarez i Neymar.

Prvo pitanje novinara bilo je li Messi najbolji najbolji igrač svih vremena.
 
''Naravno, ali tek nakon mene'', kroz smijeh je rekao Ronaldinho, a onda je dodao:
 
''Svako vrijeme nosi neke nove heroje i ovo je era Messija, Neymara i Suareza, mada bi oni u mojoj Barceloni bili na klupi. Dobro, možda Messi ne bi'', u šaljivom je tonu nastavio Brazilac pa je nastavio u nešto ozbiljnijem tonu:
 
''Naravno da se šalim. Igrao sam s Eto'om, Giulyjem, Larssonom… Ako ih ja ne budem hvalio, ko će? Ipak, Messi, Neymar i Suarez su najbolji igrači današnjice, tu spora nema.''

Na pitanje kakav ima odnos s Messijem, Ronaldinho je rekao:
 
''Uvijek smo bili odlični prijatelji. Od malih nogu je bio poseban, drugačiji od drugih. Ne znam zašto, ali Bog izabere neke i pokloni im neki talent. Leo je jedan od tih izabranih. Znao sam da će biti najbolji, a Kobe Bryant to zna, njemu sam to davno rekao.''
 
Prvi veliki trenutak u dresu Katalonaca?
 
"Utakmica protiv Seville, tada je sve počelo. Rekli su mi: 'Igramo u ponoć.' Prvo sam mislio da je šala u pitanju, a kada sam vidio da je istina, rekao sam: ''Savršeno''. To je moje vrijeme, tada sam budan."
 
"Stalno sam smišljao nove poteze na treninzima kako bih poslije mogao prevariti suparnike. Radio sam to za dobro ekipe. Zahvaljujem se svojim saigračima koji su me puštali da radim sve te gluposti na treninzima, jer je to poslije bilo dobro za našu ekipu."
 
Jedna od najlegendarnijih scena u istoriji fudbala su ovacije prepunog Bernabea nakon što je Ronaldinho sam ponizio Real.
 
"Imam prijatelja koji se zove Mimo i koji jako liči na jednog gospodina koji mi je pljeskao. I dan danas se šalimo i pitamo se da li je to stvarno bio on. Bernabeu zaista ne skandira svakome. Tada nisam bio svjestan važnosti trenutka, no kako vrijeme prolazi sve sam ponosniji na taj dan. Puno puta sam gledao tu utakmicu i taj trenutak.''