Ponuda koja graniči s pameti

Lionela Messija već neko vrijeme ultra bogati klubovi pokušavaju privoliti na odlazak iz Barcelone.

Nakon relativnog zatišja, ponovno se spominje opcija da Lionel Messi napusti Barcelonu.
Izvor je opet isti - engleski mediji odnosno ovaj put The Sun koji na naslovnici donosi priču kako je Manchester City spreman ponuditi Argentincu 800.000 funti nedjeljne plate.
Konvertirano u eure, to je milion i 135.000 eura nedjeljno, a na godišnjoj razini nešto preko 59 miliona eura.
Svjesni su u redovima Građana da jedino što mogu Messiju ponuditi, a da on već nema u Barceloni je nenormalna godišnja gaža, čak i za pojmove modernog nogometa. Stoga su odlučili Messiju ponuditi trostruko veću godišnju platu od one koju ima u Kataloniji.
Naravno, Cityju bi u cijeloj priči najmanji problem predstavljala odšteta od 250 miliona eura koju bi morao platiti Barceloni. Svota je to koja stoji u Messijevom ugovoru kao izlazna klauzula, koju Argentinac prilikom posljednjeg potpisivanja ugovora s Barcom nije htio povećati na milijardu eura koliko su u klubu od njega tražili.
Teško je povjerovati da bi do ovog transfera moglo doći još ove zime, tim više što je Barcelona u fenomenalnoj formi i gazi sve pred sobom. Englezima se najviše nadaju u Barcin rezultatski kolaps koji bi natjerao Messija da razmisli o odlasku idućeg ljeta.