Večeras se igraju utakmice 5. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H. Posebnu pažnju privlači utakmica grupe E između Barcelone i Rome. U ekipi Vučice se očekuje nastup bh. reprezentativaca Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Grupa E
BATE Borisov - Leverkusen 18:00
BATE je četvrti u grupi, ali još uvijek ima šanse za plasman u nokaut fazu. Protivnik u petom kolu je Bayer, koji je slavio u prvom susretu u grupi, pa će biti veoma teško osvojiti bodove. Također, bodovi trebaju i Apotekarima, koji želi preuzeti drugo mjesto od Rome.
Barcelona - Roma 20:45
Barcelona želi u susretu s Romom osigurati prvo mjesto i plasman u nokaut fazu. Za to je dovoljan i bod, a Katalonci će ići dalje i ako izgube i Leverkusen kiksa protiv BATE-a. Romi također trebaju bodovi jer su u igri za drugo mjesto i dalje Leverkusen i BATE. Vučica, za koju nastupaju bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić, sigurno prolazi dalje ako pobijedi Barcelonu te Leverkusen ne savlada BATE.
Kao što je već poznato, Rafinha (Barcelona) i Salah (Roma) nisu u kombinaciji zbog povreda.
Tabela:
1. Barcelona 10
2. Roma 5
3. Bayer Leverkusen 4
4. BATE Borisov 3
Grupa F
Arsenal - Dinamo Zagreb 20:45
"Ako prođemo u nokaut fazu Lige prvaka, bit ćemo opasni za svaku ekipu", rekao je Arsene Wenger, menadžer Arsenala. U petom kolu se sastaju Arsenal i Dinamo, a pobjeda je potrebna i jednoj i drugoj ekipi ukoliko žele sačuvati šanse za nokaut fazu, a uz to im je potreban i poraz Bayerna ili Olympiacosa. Ako Arsenal pobijedi Dinamo, a Bayern ekipu Olimpiacosa, onda će Topnici imati šanse za drugo mjesto. S druge strane, Dinamu je potrebna pobjeda protiv Arsenala, ali i poraz Bayerna u Minhenu od Olympiacosa da bi imao šanse za drugo mjesto. Za Modre neće igrati suspendovani Pivarić. Također, očekujemo nastup bh. reprezentativca Armina Hodžića za Dinamo.
Bayern - Olympiacos 20:45
"Ova utakmice je poput finala za nas", rekao je trener Bayerna Josep Guardiola uoči utakmice protiv Olympiacosa u kojoj pobjeda definitivno prvo mjesto u grupi F.
Ipak, čak i remi odgovara i Bayernu i Olympiacosu da se plasiraju u nokaut fazu. 
Tabela:
1. Bayern 9
2. Olympiacos 9
3. Arsenal 3
4. Dinamo Zagreb 3
Grupa G
Porto - Dynamo Kiev 20:45
Porto je prvi na tabeli i ima tri boda više od drugoplasiranog Chelseaja. Ako ostane neporažen u susretu s Dynamom, proći će u nokaut fazu. Također, ako Portugalci u petom kolu ostvare bolji rezultat nego to pođe za rukom Chelseaju s Maccabijem, proći će dalje i to sa prvog mjesta. S druge strane, Dynamo još uvijek ima šanse za nokaut fazu, ali će to biti veoma teško.
Maccabi Tel-Aviv - Chelsea 20:45
Chelsea na gostovanju kod Maccabija ima priliku osigurati jedno od dva mjesta u grupi G koja vode u nokaut fazu. Za to je potrebna pobjeda u Izraelu, ali i da Dynamo ne pobijedi Porto. Maccabi nema šanse za nokaut fazu. U ekipi Chelseaja očekujemo nastup bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića.
Tabela:
1. Porto 10
2. Chelsea 7
3. Dynamo Kiev 5
4. Maccabi Tel-Aviv 0
Grupa H
Lyon - Gent 20:45
Lyon je na posljednjem mjestu u grupi s jednim bodom, a blijede šanse za nokaut fazu može sačuvati samo ako pobijedi ekipu Genta. Međutim, ako Gent izvuče bod, osigurat će treću poziciju u grupi, a eventualna pobjeda bi značila nastavak borbe za nokaut fazu.
Zenit - Valencia 18:00
Minimalni cilj Valencije prije početka grupne faze je bio plasman u nokaut fazu, a Šišmiši ga mogu ispuniti na gostovanju kod Zenita, koji ima maksimalan učinak. Ruskoj je ekipi potreban samo bod da osigura prvo mjesto u grupi, a plasman u nokaut fazu je osiguran ranije. S druge strane, Valenciji je pobjeda potrebna za prolaz dalje, kao i da Gent ne pobijedi Lyon.
Tabela:
1. Zenit 12
2. Valencia 6
3. Gent 4
4. Lyon 1