"Iako ga spajaju s mnogim velikim klubovima, Jamie Vardyju bi bilo bolje da ostane u Leichesteru", kaže Steve Bates za "Sunday People".

Protiv Newcastlea, napadač je postigao deseti ligaški gol uzastopno, izjednačujući time rekord Rud van Nistelrooya.
Dalje navodeći za "Sunday People", Bates vjeruje kako bi menedžer "lisica" Claudio Ranieri trebao uraditi sve što je u njegovoj moći da zadrži Vardyja u klubu.
"Jednostavno moraju da zadrže Varyja", rekao je Bates, te nastavio:
"Kada se igrač pojavi niotkuda i počne zabijati i ostavljati odbranu zbunjenom kao što to čini Vardy, normalno je da će veliki klubovi zagristi za njega."
"Vardyja već povezuju s velikim klubovima. Da li će zarađivati više od 15.000 ili 20.000 funti sedmično? U to i nisam baš siguran, ali ko zna?!"
"Njegova plata bi vjerovatno bila duplo, tri puta ili čak četiri puta veća da igra za timove kao što su Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal ili Liverpool. Ko god stoji iza njega će biti ključna figura koja bi mogla odlučiti da li će ostati ili otići."
"Jedan od razloga zbog kojih bi mogao otići jestu neviđena bogatstva koja su mu u ponudi, ali to baš i ne mora biti dobar potez za njega što se tiče dalje karijere."
Vardy je u junu debitovao za Englesku, nakon samo tri godine provedene u Fleetwood Townu. Za "Daily Telegraph", Paul Hayward tvrdi da ga je ambicija natjerala na tranziciju kad je Leicester pokucao na njegova vrata.
"On je definitivno ambiciozan igrač", kaže Hayward.
"Kad je potpisivao za Leicester, insistirao je da mu se u ugovoru nalazi klauzula koja bi mu omogućila da igra za selekciju Engleske, čime bi dobio više novca ako bi ikad zaigrao za nacionalni tim. Leicester mu je rekao da se ne bi trebao brinuti oko toga, ali više nego njegov agent Vardy je insistirao na tome jer je vjerovao da će debitovati u dresu Gordog Albiona."