UEFA pokrenula hitnu istragu

Srpski mediji i elektronski portali, još od nedjelje uvečer, su započeli žustru kampanju protih historijskog uspjeha fudbalske reprezentacije Albanije, plasmanom na Evropsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Francuskoj.

Srpski protal "Telegraf.rs" piše da su četvorica fudbalera Jermenije dobila po 500.000 eura da namjerno izgube meč protiv Albanije, gdje se spominju golman Kasparov i 3 odbrambena igrača jermenske reprezentacije, a ubrzo se ta vijest proširila po Starom kontinentu i inicirala istragu ljudi iz Niona, a optužbama se pridružio i portal "B92".

Danas portal "Kurir.rs" ide dalje pa nastavlja sa optužbama o kupovini utakmice u Jermeniji, i dodaje da Srbija može igrati "baraž". Sve ovo osvrćući se na izjavu Dušana Maravića, dugogodišnjeg visokog funkcionera UEFA, kome je izgleda sat stao još u 1992. godini, kada je Danska zauzela mjesto bivšoj Jugoslaviji koja je tada izbačena od strane UEFA.
Maravić kaže da, "ako se utvrde nečasne radnje, nema sumnje da Albance čeka drakonska kazna i izbacivanje sa EP. U tom slučaju Srbija bi kao četvrtoplasirana otišla u baraž, dok bi po dobrom starom običaju Danci najviše profitirali direktnim plasmanom", te dodaje:
 
"Danci obožavaju ovakve situacije. Oni su pokazali svoje pravo lice 1992, kada su otišli umjesto Jugoslavije na EP. Jedva čekaju tuđu muku, to su pokvarenjaci. Razočaran sam njihovim ponašanjem. Onda oni glume da su neki uređen svijet, a da smo mi svi divljaci, a u stvari su oni gori od svih nas", ogorčeno zbori Dušan Maravić.
 
Fantazija ili srpska zloba? Obje, još više dokazuju, da se radi o njihovom primitivnom šovinizmu, zaključuje na kraju portal "Zëri".

Inače, nekoliko stotina navijača okupilo se na aerodromu "Nëna Tereza" u Tirani po povratku fudbalske selekcije iz Jermenije, gdje su ostvarili pobjedu od 3:0 i osvojili drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi I iza Portugala. Igrače je dočekao i premijer Albanije Edi Rama, a predsjednik Bujar Nishani dodijelio im je najviše civilno odlikovanje – nacionalni orden časti.