Najveće pojačanje Juventusa

Kakvi god problemi zahvatili ekipu Juventusa u ovoj sezoni Serije A, oni kao da jednostavno nestanu kada fudbaleri Stare dame začuju melodiju Lige prvaka.

Bianconeri su u srijedu odigrali još jednu odličnu utakmicu u najelitnijem fudbalskom takmičenju savladavši Sevillu sa 2:0 na svom stadionu.
Jedan razlog za ovakvu igru je formacija koju je odabrao trener Max Allegri, jer je njegova startna postava bila savršen spoj kvaliteta i snage, čime su došli do uravnoteženog i staloženog nastupa. 
No, povratak Samija Khedire bio je faktor koji je preokrenuo stvari u korist Stare dame. Njegova klasa i međunarodno iskustvo bili su tako očiti, iako se nalazi daleko od željene forme.
Juventusovi fudbaleri su pucali 16 puta prema Sevillinom golu, i stvorili su još dosta prilika, a njihova dominacija, kako je primijetila Gazzetta, u najvećem dijelu je uspostavljena zahvaljujući ravnoteži koju je osvajač Svjetskog prvenstva sa Njemačkom donio u sredini.
Khedira je pokazao trenutno razumijevanje sa Juanom Cuadradom. Kolumbijac se poigravao sa svojim čuvarima, čime je stvarao brojčanu prednost kada je Stara dama u posjedu.
Kada je Cuadrado imao loptu u svojim nogama, Nijemac je pokazivao spremnost da učestvuje u napadima svoje ekipe.
Khedira desno, Pogba lijevo i Hernanes u sredini. Trio sa odgovarajućim miksom napadačkih akcija i defanzivne čvrstoće nosio je tim do trijumfa.
Međutim, pravi izazov bit će ponoviti ovakav nastup u Seriji A, kako bi se što prije vratili u trku za odbranu Scudetta.