Katastrofalan start Chelseaja

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho priznao je da njegovi igrači ne djeluju kao tim, ali da je i on sam kriv za loše rezultate ‘Plavaca’ u dosadašnjem dijelu sezone.

Branilac titule je u prva četiri kola Premijer lige osvojio samo četiri boda, pobijedio je West Bromwich Albion i igrao nerijšeno sa Swanseajem, a poražen je od Manchester Cityja i Crystal Palacea
Portugalac je od početka sezone krivce za rezultate nalazio u ljekarskom timu Chelseaja, a potom sudijama. Iako su sudije po njemu imale svog udjela u porazu od Crystal Palacea u subotu, Mourinho je veći dio krivice svalio na svoje igrače, prije nego što je priznao da je nešto i do njega. 
“Nisam zadovoljan, igra mora da bude timska, a da biste igrali kako treba kao kolektiv, potrebno je da svaki igrač individualno odigra na nivou. Ne mogu da kažem da mojih 11 igrača igraju dobro zajedno, pošto dvojica ili trojica nisu uopšte dobri. Krivim i sebe što ih nisam zamijenio, ali kada sam iskoristio treću izmjenu, shvatio sam da mi je potrebna i četvrta”, rekao je Mourinho.
Mourinho je prethodno istakao da je njegov tim zaslužio barem bod protiv Crystal Palacea, kao i da je Chelsea oštećen za penal, koji nije dosuđen kada je Conor Wicham faulirao Kourta Zoumu. 
“U nekoj drugoj ligi rekao bih da je sve već gotovo. U Premijer ligi to ne mogu da kažem. Loše smo krenuli, četiri boda na četiri utakmice je zaista loš start, ali vjerujem da možemo da preokrenemo situaciju”, naglasio je Mourinho.
U narednom kolu Premijer lige Chelsea 12. septembra gostuje Evertonu.