Najbolji u sezoni 2014/15

Lionel Messi najbolji je fudbaler Evrope u sezoni 2014/15. godine odlučio je UEFA žiri i to uvjerljivo, jer je zvijezda Barcelone osvojila 49 od moguća 54 glasa, dok su njegovom klupskom saigraču Luisu Suarezu pripala tri, a Cristianu Ronaldu (Real Madrid) dva.

Postao je tako prvi igrač koji je po drugi put osvojio prestižni trofej UEFA Best Player in Europe, nakon što je trijumfovao i 2011. godine.
"Izuzetno sam sretan zbog ove nagrade. Hvala vama novinarima članovima žirija koji su omogućili da dođem ovdje i budem najbolji nakon 2011. godine. Naravno, velika hvala i saigračima bez kojih ne bih uspio. Prošla sezona bila je za pamćenje u Barceloni. Osvojili smo sve što je bilo u ponudi. Sada se nadam da će i naredna sezona biti slično prošarana trofejima“, istakao je Messi na medija brifingu u Monte Carlu kojem su bili pozvani novinari, po jedan iz 54 zemlje članice UEFA.
Smatra da popularna Barca može nastaviti kontinuitet dobrih rezultata i igara.
"Barcelona ima svoj stil, filozofiju koja se godina ne mijenja i nikada ne odustajemo od nje. Imali smo fantastičnu prošlu sezonu, a i ranije je bilo mnogo trofeja. Pokušat ćemo nastaviti u tom stilu i ritmu, iako znamo da će biti sve teže jer protivnicu su sve jači", istakao je Messi, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Monte Carla.
Iako je imao sezonu iz snova gdje je predvodio katalonski klub do trofeja u Ligi prvaka, ali i u španskom šampionatu vjeruje da može još bolje, i on i njegov klub.
"Treniram naporno cijele godine, sa ekipom želim da se non-stop usavršavam i da iz sezone u sezonu bude bolji, te da ekipa bude najbolja što na kraju donosi trofeje", poručio je Messi, a na pitanje šta treba promijeniti u svojoj igri, odnosno zašto "često promašuje penale", odgovorio je kroz osmijeh:
"Pa mogao bih popraviti izvođenje jedanaesteraca. Kako sam već rekao, želim poboljšati svaki segment u svojoj igri i da dajem iz dana u dan sve više i budem još bolji“.
Od kako se igra u ovom formatu niti jedan klub nije odbranio titulu u Ligi prvaka, za što Messi ima rješenje.
"Znamo to. Dakle, svjesni smo da je teško odbraniti titulu u najjačem takmičenju u Evropi i da to još niko nije uradio. Međutim, mi smo Barcelona i pokušat ćemo promijeniti historiju", zaključio je Messi.