Nisu mogli vjerovati, a neće ni Ronaldo!

Informacije iz Španjolske govore kako Lionel Messi trenira više nego ikad i mogao bi imati sezonu života...

Barcelona želi ponoviti svoj jedinstveni uspjeh iz 2009. kada je osvojila šest trofeja, odnosno sva natjecanja u kojima se natjecala, te obraniti trostruku krunu, s naglaskom na obranu Lige prvaka, što do sada nikome nije uspjelo, slavodobitno otkriva El Mundo Deportivo Barcelonine ciljeve za sljedeću sezonu.
"Nimalo ne sumnjam da ćemo nastaviti s uspjesima“, istaknuo je Lionel Messi u govoru suigračima nakon prijevremenog povratka s odmora, čime je osobnim primjerom pokazao koliko je motiviran i posvećen postavljenim ciljevima. 
"Trostruka kruna je prošlost, sada želimo šesterostruku“, poručio je trener Barcelone Luis Enrique prije odlaska na turneju u SAD-e.
Andres Iniesta ipak je istakao ono najvažnije. 
"Možemo li biti bolji? Možemo, sve može biti bolje. Naš glavni cilj? Obrana Lige prvaka.“

Milan zadnji obranio titulu prvaka Europe

To još nikome nije uspjelo pa ni Barceloni. Zadnji klub koji je obranio titulu prvaka Europe bio je Milan, ali to se dogodilo u starom formatu natjecanja. U Kupu prvaka osam klubova uspjelo je obraniti titulu. Real je u trofejne vitrine stavio pet uvodnih izdanja: Real Madrid (1956. – 1960.), Benfica (1961. i 1962.), Inter (1964. i 1965.), Ajax (1971. – 1973.) Bayern (1974. - 1976), Liverpool (1977. i 1978), Nottingham Forest (1979. i 1980.) i konačno Milan (1989. i 1990.). Najelitnije klupsko natjecanje u formatu Lige prvaka igra se od 1993. i još nikome nije uspjelo obraniti titulu. U Barceloni se nadaju da će na stadionu posljednjeg branitelja titule Milana, San Siru ili točnije Meazzi, sljedeće sezone ostvariti povijesni uspjeh. To je "sveti cilj" Barce i tomu će, čini se, sve podrediti u predstojećoj sezoni.

'Messi jak kao bik'

Glavna uzdanica "blaugrane" bit će a tko drugi doli Lionel Messi. A Argentinac je, čini se, motiviraniji nego ikad. Tjedan ranije od predviđenog samoinicijativno se vratio s godišnjeg odmora, a što je još ilustrativnije, stigao je na pripreme u top formi, jači nego ikad, potpuno spreman za UEFA Superkup sa Sevillom i španjolski Superkup sa Athleticom, i novu žetvu trofeja.
"Jak je kao bik", komentiraju Messijevi suigrači, prenose katalonski mediji. Messi je na odmoru naporno vježbao, i to svaki dan. Fotografija gdje sa sinom trči na pokretnoj traci poharala je društvene mreže. Kažu da ni po koju cijenu ne želi ove sezone izgubiti Zlatnu loptu. Još mu ušima zvoni Xavijeva rečenica s početka godine kada je Barcelona izgubila u San Sebastianu i kada se zakotrljala afera koja je zamalo izbacila Barcu s tračnica. 
„Leo, želiš da Ronaldo opet osvoji Zlatnu loptu?“ navodno je upitao Xavi Messija u razgovoru u četiri oka. Od toga trenutka sve krenulo nabolje za Barcelonu. Messi se trgnuo, „zapalio lulu mira“ s Enriqueom i Barca je na kraju došla do „triplete“.

Mogu li Ronaldo i Real zaustaviti Messija i Barcelonu?

Messi je u najboljim igračkim godinama, tek mu je 28., a čini se da igra već desetljećima. Prošle sezone u potpunosti je promijenio prehranu, podvrgao se zahtjevnom dijetnom programu, što se jasno moglo vidjeti na njegovu izgledu, a posljednje informacije govore da i trenira više nego ikad. Proljetni dio sezone odigrao je u velikom stilu, podsjetio je na svoje najbolje dane. U sljedećoj sezoni mogao bi eksplodirati i pružiti najbolji nogomet u karijeri. S takvim Messijem Barcelona može ostvariti sve postavljene ciljeve. I onaj glavni, obraniti Ligu prvaka.
Ako u tome uspije, podrazumijeva se da ga Zlatna loptu u tom slučaju ne može zaobići, ni ove a niti sljedeće godine. Vidjet ćemo kakav će odgovor Messiju i Barceloni dati Cristiano Ronaldo i Real Madrid i hoće li osujetiti namjere Katalonaca. Madriđani su razjareni, gladni trofeja i žele osvetu. Nekako nam se čini da nas čeka jedna od najzanimljivijih sezona u posljednje vrijeme.