Strah i trepet

Manchester City jučerašnjom pobjedom nad Southamptonom (2-0) okončao je svoju sezonu u Premijer ligi.

Građani su zauzeli 2. mjesto, iza novog prvaka Chelseaja, sa popriličnim osam bodova zaostatka.
Uzimajući u obzir ambicije ovog kluba, jasno je kako će City biti itekako aktivan u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku.
Pellegrini na raspolaganju ima dosta staru ekipu na papiru, zbog čega će morati u potragu za mlađim pojačanjima, a britanski mediji pišu kako je klub sa Etihada zagrizao za četiri igrača.
Prvi bio trebao biti Aaron Creswell, ime koje sigurno ne očekujete. No, nekadašnji igrač Ipswicha oduševio je u svojoj debitantskoj sezoni u dresu West Hama. 25-godišnji lijevi bek postigao je dva gola i upisao četiri asistencije u ovoj sezoni.
Paul Pogba sljedeći je na listi. S obzirom na odlazak Yaye Tourea, Francuz se doima kao idealna zamjena, a svakako je dugoročno bolja opcija od reprezentativca Obale Slonovače.
Nije bilo mnogo boljih igrača u Evropi ove sezone od Kevina De Bruynea pa zato ne treba čuditi zašto se povezuje sa prelaskom na Etihad. Belgijanac je zaslužan za 10 golova i čak 20 asistencija u Bundesligi.
Posljednji pik je Raheem Sterling. Pobunjenik sa Anfielda odbio je produžiti ugovor sa Redsima, zbog čega će promijeniti sredinu ovog ljeta. Samir Nasri je u evidentnom padu, James Milner je pred odlaskom dok Jesus Navas nije ništa više od solidne back-up opcije pa bi dovođenje Sterlinga, dugoročno gledano, mogao biti itekako dobar potez čelnika Man. Cityja.
Ukoliko se sve obistini, evo kako bi mogla izgledati prva postava Građana u narednoj sezoni: