Ekipa koja bi pokorila Evropu

Klopova era u Dortmundu će se bliži kraju. Jedan od najharizmatičnijih fudbalskih trenera današnjice definitivno napušta kormilo kada se završi sezona, pišu Sportske.net.

Ove sezone stvari nisu išle prema planu, u jednom trenutku Borusija je bila na poslednjem mestu Bundeslige, ali bi Klopova epizoda ipak mogla da se završi hepiendom.
Obezbeđen je plasman u finale nemačkog kupa i to trijumfom u penal seriji protiv Bajerna na 'Alijanc Areni', a samim tim je obezbeđen plasman na evroscenu. Razlog je to što će se u borbi za trofej Borusija boriti za Volfsburgom, koji je kroz Bundesligu obezbedio učešće u Ligi šampiona.
Jirgen Klop ima priliku da se oprosti osvajanjem trofeja, ne treba sumnjati da će motivacija njegovih pulena biti ogromna.
Tokom sedmogodišnjeg vođenja Borusije iz Dortmunda, popularni 'Klopo' je klubu doneo 2 titule prvaka Nemačke, dva Superkupa i, za sada, jedan DFB Pokal (kup Nemačke).
Kako se rastanak bliži, red je da se polako svode utisci, pa smo rešili da izaberemo idealnih 11 'Milionera' za vreme Klopove "vlade".
Odlučili smo se za formaciju 4-2-3-1:
Roman Vajdenfeler - Lukas Pišček, Neven Subotić, Mats Humels, Marsel Šmelcer - Nuri Sahin, Ilkaj Gundogan - Šinđi Kagava, Marko Rojs, Mario Gece - Robert Levandovski.