Polufinale Lige prvaka

U Nyonu u Švicarskoj danas je održan žrijeb polufinala Lige prvaka nakon što su u ovu fazu takmičenja prošli Real Madrid, Juventus, Bayern i Barcelona.

Parovi polufinala Lige prvaka:
FC Barcelona - FC Bayern Minhen
Juventus - Real Madrid
Prve utakmice se igraju 5. i 6. maja, dok su uzvratni susreti na rasporedu sedam dana kasnije. Veliko finale u Berlinu će se igrati 6. juna.
Aktuelni osvajač ovog takmičenja madridski Real izbacio je gradske rivale Atletico nakon što je Javier Chicharito Hernandez u srijedu postigao jedini pogodak u dvomeču i to u 88. minuti uzvratnog susreta na Santiago Bernabeuu.
U drugom četvrfinalnom paru Barcelona nije imala većih problema sa PSG-om te su sa ukupnih 5:1 (3:1 i 2:0) prošli u polufinale.
Za izabranike Pepa Guardiole i minhenski Bayern ovo će biti peto polufinale Lige prvaka u posljednjih šest sezona nakon što su izbacili Porto.
Baš kao i Real Madrid i talijanski Juventus je prošao u polufinale zahvaljujući jednom golu u dvomeču protiv Monaca. Za Staru damu ovo će biti prvo polufinale nakon sezone 2002/03.
Prije nego je održan žrijeb parova polufinala Lige prvaka, saznali smo parove u polufinalu Evropske lige. 
Sevilla - Fiorentina
Napoli - Dnipro
Prve utakmice se igraju 7. maja dok će uzvrati biti sedam dana kasnije. Finale će se igrati na Nacionalnom stadionu u Varšavi 27. maja.