Turbulentna sezona

Liverpool je doživio još jednu turbulentnu sezonu nakon koje će morati dosta toga promijeniti.

Prošle su sezone za dlaku ostali bez naslova prvaka kojeg čekanju još tamo od 1990. godine. U ovu su ušli s velikim očekivanjima, ali loš ljetni šoping Brendana Rodgersa i ostanak bez dvojice najboljih nogometaša iz sezone ranije, Luisa Suareza i Daniela Sturridgea (ozljede) bili su ipak previše za klub s Anfielda.
Kap koja je prelila čašu strpljenja navijača bio je poraz od Aston Ville u polufinalu FA kupa. Bio je to i novi udarac za legendarnog kapetana Stevena Gerrarda koji je svom klubu donio Ligu prvaka, ali ne i naslov engleskog prvaka. Gerrard je u finalu na Wembleyju 30. maja trebao proslaviti 35. rođendan. FA kup bi bio lijep oproštaj od kluba kojem je podario cijelu karijeru, no od svega neće biti baš ništa.
Engleski mediji počeli su sa špekulacijama o kraju sezone. Imaju još Redsi šanse izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka, ali za to im treba potpuni raspad Manchester Cityja koji ima četiri boda više i trenutno drži to četvrto mjesto.
Mnogi će otići na kraju sezone
Klub bi mogli napustiti mnogi igrači. Osim Stevena Gerrarda, neće više biti niti Glena Johnsona kojem ističe ugovor na kraju sezone i neće biti novog. Kolo Toure također nema novi ugovor, ali postoje male šanse da ga produži.
Martin Škrtel ima ponudu Wolfsburga, a Daily Mail piše kako će i on napustiti Anfield. Kao i Španac Javi Manquillo koji se nije, za razliku od Morena, uspio nametnuti u ekipu. Naravno, svi jedva čekaju da se riješe Marija Balotellija koji se pokazao katastrofalnim transferom. No, on ima plaću od preko 100 hiljada eura sedmično koju ne misli pustiti samo tako. Druga dva napadača, Fabio Borini i Rickie Lambert također više ne bi trebali nositi dres Liverpoola, kao i rezervni golman Brad Jones.
Najviše se priča o odlasku Raheema Sterlinga. Nema kluba s kojim se ovih dana ne povezuje sjajni Englez. Manchester City, Chelsea, Real, Juventus… Ali nije sigurno da će otići.
Najvažniji ostaju pa u novi šoping
Navijačima je pak najvažnije kako je novi ugovor dobio njihov novi ljubimac Jordan Henderson. Skromni dečko iz Sunderlanda predodređen je Gerrardovog nasljednika. On šuti i daje sve od sebe tamo gdje je najpotrebnije, na terenu. Nove ugovore dobili su i Daniel Sturridge i Philippe Coutinho. To je trojac na kojem će se graditi Liverpoool.
Uz ostanak Sterlinga, dolazak već kupljenog belgijskog napadača Origija i neka nova rješenja u obrani, Liverpool se polako okreće sljedećoj sezoni.