Evropska liga

Da je veliki majstor za nokaut fazu Rafa Benitez potvrdio je po ko zna koji put. Napoli je pod njegovom palicom trijumfovao na Volkswagen Areni protiv Wolfsburga rezultatom 4:1, te tako zakoračio u polufinale Evropske lige.

Napolitanci su u vodstvo došli u 15. minuti golom Gonzala Higuaina. Osam minuta kasnije na 2:0 povisio je Marek Hamšik. U 49. minuti Higuain je propustio veliku priliku za 0:3. U 64. minuti gosti ipak postižu treći pogodak, a strijelac je po drugi put bio Marek Hamšik. Pogotkom Gabbiadinija na centaršut Insignea iz 77. minute Napoli je gotovo sigurno riješio pitanje plasmana u naredni krug takmičenja. Do kraja su domaći igrači ublažili poraz pogotkom Bendtnera na asistenciju Perišića. Dvije minute kasnije Gabbiadini je pogodio prečku domaćeg gola.
Pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena Fiorentina je došla do obećavajućih 1:1 protiv Dinama iz Kijeva pre revanš u Firenci. Poveli su domaćini pogotkom Lensa, dok je gol za Viole postigao Babacar.
Jedan od najzanimljivijih mečeva na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu odigrali su branilac naslova Sevilla i lider ruskog prvenstva Zenit St. Petersburg. Gosti su vodili od 29. minute golom Ryazantseva, da bi u 73. minuti nadu Sevilli vratio Bacca. U samom finišu meča trijumf domaćinu i minimalnu prednost pred revanšu Rusiji donio je Suarez.
Meč između Club Bruggea i Dnipra okončan je bez pogodaka.
Evropska liga, četvrtfinale:
Club Brugge - Dnipro 0:0
Sevilla - Zenit 2:1
Wolfsburg - Napoli 1:4
Dinamo Kiev - Fiorentina 1:1