Oni su dobili najveće kazne

Nogometaši se često znaju ponašati ružno, a zanimljivo je da su takvi česti među nogometnim genijalcima.

Nakon što je Martin Škrtel dobio tri utakmice suspenzije zbog gaženja De Gee u najvećem engleskom derbiju, a nakon što su u savezu pogledali snimku, Englezi su opet zavrtjeli priču o najvećim suspenzijama u europskom nogometu. Škrtelova kazna nije velika, ali neki su dobivali višemjesečne suspenzije.

TalkSport u videu donosi 10 najvećih kazni za one najpoznatije nogometaše. Među njima je apsolutni vladar Diego Maradona, za mnoge i najveći nogometaš svih vremena. Maradona ima čak dvije najveće kazne (15 mjeseci), prva nakon kokainske afere 1991. nakon koje je posramljen napustio Napoli te druga nakon SP-a 1994. kada je bio pozitivan na efedrin.

Eric Cantona je zbog kung-fu napada na navijača koji ga je provocirao morao pauzirati devet mjeseci, a morao je odraditi i 120 sati dobrotvornog rada jer je bio optužen za napad. Treće mjesto s Cantonom dijeli Australac hrvatskih korijena Mark Bosnich koji je zbog pada na testu za droge dobio također devet mjeseci suspenzije. Nakon toga nikad se nije vratio u engleski nogomet.

Prije 12 godina Rio Ferdinand je izbjegao test za drogu i dobio osam mjeseci suspenzije. Kasnije je izjavio da je otišao u kupovinu i zaboravio na test, ali FA je bio neumoljiv. On je peti na listi.

Adrian Mutu dijeli sedmo mjesto, ali je i sam na šestom mjestu ljestvice, jer i on, poput Maradone, ima dvije suspenzije u prvih 10. Prvo je zbog droge kažnjen sa sedam mjeseci zabrane dok je igrao za Chelsea, a onda je u Fiorentini dobio još šest mjeseci suspenzije zbog kokaina.

Vinnie Jones i Kolo Toure s Mutuom dijele sedmo mjesto. Danas poznati glumac, a 90-ih jedan od najgrubljih nogometaša na svijetu sudjelovao je u jednom spotu koji je promovirao nasilje. Dobio je šest mjeseci kao i Kolo Toure koji je greškom popio suprugine tablete za dijetu zbog čega je pao na doping testu.

I posljednji, deseti na tom popisu je Luis Suarez. Četiri mjeseca kazne dobio je zbog novog ugriza. Ovaj put na SP-u kada je stradao Chiellini koji se nakon toga založio da se Urugvajca ne kazni žestoko.