Kaje se zbog prelaska

Tek što je prošla polusezona od najvećeg transfera u historiji Premijer lige i dolaska Angela Di Marije u Manchester United, a već se ozbiljno priča o odlasku najskuplje plaćenog igrača “Đavola”.

Argentinski internacionalac je rekordnim transferom od 75 miliona eura, postao zvijezda ljetnog prijelaznog roka, a sada se čini da to nije bio pravi potez.
Naime, nakon povrede koja ga je zadesila u prvom dijelu sezone, pa napada provalnika, pojavila se informacija da se Argentinac kaje zbog odlaska iz Madrida!
Španski novinar, Manuel Esteban, prenio je vijest da se igrač povjerio bivšem saigraču iz Madrida.
“Di Marija je u povjerenju rekao nekadašnjem saigraču iz Real Madrida da se kaje zbog prelaska u Manchester United.” – izjavio je novinar za “La Goleada”.
Ovoj vijesti je prethodila i nedavna izjava Garryja Nevillea koji je napravio poređenje Argentinca i Sancheza, koji je iz Barcelone prešao u Arsenal.
“Očigledno je da se Sanchez bolje uklopio i da ima bolju sezonu od Di Marije”, rekao je tada bivši igrač “Đavola”.
Posmatrajući dosadašnja dešavanja neće biti ni malo iznenađujuće ukoliko sjajni ljevonogi igrač nakon samo jedne sezone završi u novom klubu.
Kao prvi pik za dovođenje "sedmice" Manchester Uniteda još uvijek važi francuski PSG, sa kojim je sam igrač imao zvanične pregovore, koje je omela FIFA uvođenjem finansijskih sankcija Parižanima.
U prilog sve češćim spekulacijama o odlasku Di Marije idu i izjave fudbalera koji se u više navrata žalio na vremenske uslove u Engleskoj, zatim jezička barijera, kao i očigledan pad forme u igri Argentinca.