Liga prvaka

Minimalnu prednost pred martovski revanš u osmini finala Lige prvaka stekao je Bayer Leverkusen na svojoj Bay Areni protiv Atletico Madrida (1:0), dok je Monaco napravio odličan posao u Londonu porazivši favorizovani Arsenal rezultatom 3:1.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 1:0

Domaći su prvi put zaprijetili preko Spahića u 14. minuti. Reprezentativac Bosne i Hercegovine u 26. minuti pogodio je prečku nakon snažnog udarca sa dvadesetak metara.
Apotekari su poveli u 57. minuti golom Calhanoglua koji je preciznim i snažnim udarcem iskosa pogodio mrežu Atletica.
U nastavku utakmice najbliži izjednačenju bio je rezervista Fernando Torres čiji udarac je odbranio domaći golman Leno. Nešto kasnije Torres je zatresao mrežu Leverkusena, ali je gol postignut zbog toga što je lopta prethodno bila napustila granice igrališta.
Od 77. minute Atletico je igrao sa deset igrača, a isključen je Thiago. U pobjedničkom timu 90 minuta je odigrao i reprezentativac BiH Emir Spahić.

Arsenal - Monaco 1:3

Već u drugoj minuti Welbeck je pokušao u timu Arsenala, ali na kraju bez uspjeha. U 33. minuti Alexis Sanchez je šutirao sa desetak metara, a lopta je otišla preko gola. 
Gosti su poveli u 38. minuti sjajnim pogotkom Kondogbije koji je udarcem sa preko dvadeset metara zatresao mrežu Arsenala. 
Mogao je na samom početku drugog pouvremena izjednačiti Giroud čiji je udarac iz neposredne blizine otišao pored gola.
Giroud je prijetio i u 52. minuti, i ovog puta bez uspjeha nakon čega je uslijedila kazna gostiju. Brz kontra napad u gol je pretvorio Dimitar Berbatov.
U nastavku je prijetio Coutinho, a potom su se u odličnim prilikama našli Walcott i Welbeck koji također nisu bili uspješni. Do pogotka nade Topnici su ipak došli u samom finišu, a strijelac za 1:2 bio je Oxlade - Chamberlain. Konačnih 1:3 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade postavio je Ferreira.
Rezultati:
Bayer Leverkusen- Atletico Madrid 1:0
Arsenal - Monaco 1:3