Visoki ulozi na pobjedu Stuttgarta

Prema pisanju njemačkog Bilda, prijateljska utakmica između njemačkog bundesligaša Stuttgarta i albanskog premijerligaša Lacija, koja je odigrana u ponedjeljak, mogla bi biti namještena.

Stuttgart je pobijedio KF Laci rezultatom 5:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u kampu Švaba u Portugalu. Direktor Njemačke nogometne lige (DFL) Andreas Rettig je potvrdio da je pomenuta utakmica sumnjiva te da bi se moglo raditi o namještaljki kladioničarske mafije. Njemačka agencija Sport Radar je prijavila neobično visoke uloge na pobjedu Stuttgarta.
Podsjetimo, Laçi je bio ravnopravan protivnik Stuttgartu do 34. minute, kada je za vodstvo Švaba pogodio bh. reprezentativac Vedad Ibišević. Vedo je šest minuta kasnije povisio rezultat na 2:0 u korist Stuttgarta, što je bio rezultat prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu su postignuta još tri pogotka. Werner je za 3:0 pogodio u 59. minuti utakmice, u 74. je na 4:0 povisio Gentner, a konačnih 5:0 je u 78. minuti postavio Kostić.
Trener Švaba Huub Stevens je rekao da je nejgova ekipa mogla postići još golova zbog slabog otpora nogometaša Lacija u drugom poluvremenu.
"Mogli smo postići još nekoliko golova u drugom poluvremenu. Nadam se da će sljedeći protivnik pružiti više otpora", izjavio je Stevens.
Rettig je rekao da Stuttgart nije osumnjičen za namještaljku.
"Ne sumnja se na Stuttgart, klub je žrtva u ovom slučaju", kazao je Rettig.