Ovo će fascinirati i Platinija!

Cristiano Ronaldo upisat će na današnjem gostovanju Real Madrida kod Granade 700. nastup u službenim utakmicama u karijeri.

Ronaldo trenutno ima 29 godina, a ugovor s Realom ističe mu do 30. juna 2018. Do tada bi trebao upisati još najmanje 50 nastupa po sezoni čime će s 33 napunjene godine doći do brojke od 900 utakmica u karijeri.
U dosadašnjih 699 natjecateljskih utakmica postigao je 447 golova, što je prosjek od 0.63 gola po utakmici. Ronaldu se golgeterska statistika značajno popravila otkada nosi dres „kraljevskog kluba“. U lisabonskom Sportingu imao je prosjek od 0.16 golova, u Manchester Unitedu 0.40, a u Realu mu se prosjek popeo na fascinantnih 1.05, dakle gol po utakmici.
U dresu reprezentacija Portugala Ronaldo ima prosjek 0.43. Ronaldo i ove sezone ruši rekorde. Trenutno je prvi strijelac Primere sa 16 golova, a ukupno je u svim natjecanjima postigao čak 21 gol.
Upisao se u listu strijelaca u svakoj od posljednjih jedanaest utakmica te je ukupno zabio gotovo nevjerojatnih 19 golova. To je njegov najduži golgeterski niz u karijeri koji će se prema svemu sudeći nastaviti i protiv slabašne Granade.
Krenula je kampanja za novu Zlatnu loptu pa nema sumnje da Ronaldo želi nastaviti zabijati u istom ritmu kako bi povećao svoje šanse za obranu titule najboljeg igrača godine. Kritičari kažu da mu je to gotovo opsesivna želja i da će sve učiniti kako bi je ostvario.
Ako nastavi barem približno ovako puniti protivničke mreže, uz logističku pomoć Realovog marketinškog stroja, čini se kako mu nagrada neće izmaći iz ruku, usprkos mišljenju Michela Platinija da bi ove godine Zlatnu loptu trebao dobiti neko od njemačkih reprezentativaca.