El Clasico

Blještava premijera Luisa Suáreza na pozornici La Lige , i to u najvećoj mogućoj utakmici, dodatno je raspirila maštu taktičkih gurua i navijača uoči subotnjeg “el clásica”.

Dok cinizmu sklon dio navijača na društvenim mrežama piše da će Urugvajac napokon saznati kakvog su okusa nogometaši u Primeri, eksperti se bave taktikom i nagađaju kako će se Suárez uklopiti u napadačke nacrte Luisa Enriquea.
Marca se već poigrala slovima i najavila okršaj BBC-ja (Bale, Benzema, Cristiano) protiv MSN-a (Messi, Suárez, Neymar) uz “mogućnost da im se priključe James, Rakitić, Hernández, Pedro…” Katalonski Sport sa sigurnošću tvrdi da će 27-godišnji napadač biti u početnih 11 i naziva ga “Barçinim tajnim oružjem”.
Kojim god receptom Barcelona odluči iznenaditi Carla Ancelottija, Suárez ističe da je zahvalan zbog načina na koji su se ponijeli prema njemu tijekom suspenzije i podržali ga u nastojanju da se što bolje pripremi za comeback, prenose sportske.
- Nakon incidenta, bojao sam se čak da će mi transfer propasti. Bio sam svjestan da je to moguće. No kada mi je moj agent Pere Guardiola rekao da je sve dogovoreno, počeo sam plakati - kaže Urugvajac.
Subotnji će meč po vrijednosti njegovih aktera biti jedna od najskupljih, ako ne i najskuplja utakmica u historiji. Sudaraju se dvije napadačke supersile, kolonija izvjesnih kandidata za Zlatnu loptu iz koje svaki igrač može jednim potezom odlučiti ishod.
Računaju li se i nastupi za reprezentaciju, ofenzivni igrači Reala i Barçe ove su sezone zajedno spakirali 68 golova. Mnogi će ipak nostalgično svesti jednadžbu na dobar stari “matchup”, Ronaldo protiv Messija. Obojica su u spektakularnoj formi. Prvi je u osam kola zabio rekordnih 15 golova, dok drugome nedostaju dva pogotka da postane najbolji strijelac u historiji La Lige, odnosno jedan kako bi se izjednačio s Telmom Zarrom.
- Ne igram protiv Messija, nego protiv Barcelone. Čeka nas teška utakmica jer Barça u zadnje vrijeme igra sjajno - najavljuje Ronaldo.