Ovo je prvih 11 Reala za Barcu

U subotu u 18 sati igra se utakmica svih utakmica – El Clasico!

Oči nogometnog svijeta u suobtu će nakon 18 sati većinom biti uprte u jednu utakmicu. Real Madrid dočekuje Barcelonu na Santiago Bernabeuu u prvom ovosezonskom okršaju najvećih rivala španskog prvenstva.
Barcelona će napokon i službeno predstaviti svoje najveće ovogodišnje pojačanje – Luisa Suareza. Možda je sudbina htjela da mu suspenzija istekne baš na El Clasico. Vidjet ćemo napokon ubitačan napad Neymar – Messi – Suarez, a Argentinac bi s dva gola srušio i 59 godina star rekord najboljeg strijelca Primere.
Carlo Ancelotti može žaliti, ali i cijeli svijet, što će El Clasico biti 'okrnjen' zbog izostanka Garetha Balea. Samo on nedostaje da sudar zvijezda bude potpun. No, Ancelotti je zadovoljan što će za Barcu biti spreman standardni dvojac Sergio Ramos – Pepe, dok će Balea zamijeniti Isco.
Ovih 11 većina predviđa
Dakle, ekipa bi trebala izgledati ovako: Casillas na golu, desno Carvajal, u sredini odbrane spomenuti dvojac Ramos - Pepe, lijevo Marcelo. Trojac u sredini su Modrić, Isco i Kroos, a ubojitu navalu čine James, Ronaldo i Benzema.
No, na današnjoj press konferenciji Carlo Ancelotti je najavio moguće iznenađenje u sastavu:
'Mislio sam da postavim i neko iznenađenje. Već sam to napravio prošle godine. Možda igram bez napadača, ali neću s trojicom u odbrani', našalio se Talijan i ostavio pripadnike medija na press konferenciji da mozgaju.
No, većina smatra kako će zaigrati spomenuta postava. Samo što se ne slažu svi u kojoj formaciji. Spominjao se ovih dana i 4-4-2, pa i opet popularni romb. No, što Luisu Enriqeu i Barci, koja još nije primila gol u ligi, sprema Don Carlo - zna samo on.