Raspucani strijelci u Ligi prvaka

Strijelci u Ligi prvaka večeras su bili raspoloženi i raspucani. Golovi su se redali kao na filmskoj traci, a najefikasniji bili su Shakhtar, Bayern i Chelsea. Posebno zanimljiv meč igrali su Pjanićeva Roma i Bayern na Olimpicu.

Roma – Bayern 1:7

Svega devet minuta potrebno je bilo Bayernu da povede u Rimu. Sjajni Robben u svom stilu gađao je i pogodio suprotni ugao Rominog gola. U 23. minutu Muller je ostavio loptu za Gotzea koji preciznim udarcem sa 17 metara pogađa za 2:0. Dva minuta kasnije Bernat centrira sa lijeve strane, a Lewandowski glavom pogađa za 4:0. U 30. minutu bilo je već 4:0, a pogodio je ponovo Robben nakon što ga je uposlio Lewandowski, da bi Muller preciznim udarcem po zemlji sa bijele tačke postavio rezultat prvog poluvremena. U nastavku Gervinho na asistenciju Nainggolana postiže počasni pogodak za Rimljane. Do kraja su Bayernovi rezervisti pogađali za katastrofu Rome. Za 1:6 pobrinuo se Ribery, a za 1:7 Švicarac Shaqiri. Miralem Pjanić na terenu je u poraženom timu proveo 79 minuta. Bayern je sa devet bodova iz tri utakmice gotovo siguran učesnik osmine finala.

Barcelona – Ajax 3:1

Leo Messi bio je centralna figura večerašnje utakmice između Barcelone i Ajaxa na Nou Campu. Argentinac je u šestom minutu sjajnim pasom u gol šansu gurnuo Neymara koji je preciznim udarcem iskosa pogodio mrežu Ajaxa za 1:0. U 24. minutu radarski precizan pas Inieste u gol je pretvorio Messi za 2:0. Minut prije kraja El Ghazi pogađa za 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio Ramirez u sudijskoj nadoknadi vremena.

APOEL – PSG 0:1

Kiprani su namučili PSG koji je ipak u samom finišu uspio postići gol vrijedan trijumfa. Edison Cavani jedini je našao put do domaće mreže.

BATE Borisov – Shakhtar 0:7

Shakhtar iz Donetska odigrao je nezaboravnu utakmicu na gostovanju kod BATE Borisova ostvarivši trijumf rezultatom 7:0. U 11. minutu pogodio je Alex, a u 28. penal je za 2:0 iskoristio Adriano. Douglas je sedam minuta kasnije u gol pretvorio prelijepu akciju u kojoj je uloga asistenta pripala Taisonu. Schevchuk je u 36. minutu centrirao sa lijeve strane, a Adriano svojim drugim golom povisio na 4:0. Katastrofalnu grešku odbrane Adriano je iskoristio četiri minuta kasnije kompletiravši svoj hat trick za 0:5, da bi minut prije kraja nakon još jedne prelijepe akcije pogodio za 0:6. Nevjerovatnu noć svojim petim golom na večerašnjoj utakmici zaokružio je Adriano koji je ovog puta pogodio iz penala.

Porto – Athletic Bilbao 2:1

Mreže su u Portu mirovale sve do finiša prvog poluvremena kada je nakon lijepe akcije domaćina malu mrežicu gostujućeg gola pogodio Herrera. Uloga asistenta pripala je Quinteru. U nastavku gosti uspijevaju izjednačiti, a lijep pogodak za 1:1 postigao je Fernandez nakon što se lijepo oslobodio svog čuvara. Pobjedu vrijednu liderske pozicije Portu je donio Quaresma petnaest minuta prije kraja.

Schalke – Sporting 4:3

Jednu od najzanimljivijih utakmica večerašnjeg programa odigrali su Schalke i Sporting Lisabon na Auf Schalke Areni u Gelsenkirchenu. Domaći su većim dijelom utakmice imali brojčanu nadmoć pošto je kod Sportinga isključen Mauricio. Nani je pogodio za hladan tuš i nevjericu na licima domaćih navijača već u 16. minutu susreta. U 33. minutu Mauricio je zbog udarca laktom zaradio drugi žuti karton, a iz slobodnog udarca nakon njegovog prekršaja domaćin je izjednačio. Aogo je centrirao, a Obasi glavom pogodio za 1:1. U nastavku Schalke kreće ofanzivno, a kao plod takve igre dolazi pogodak Huntelaara u 51. minutu. Devet minuta kasnije činilo se da je pitanje pobjednika riješeno pošto što je za 3:1 pogodio Howedes koji je bio najviši u petercu gostiju nakon centaršuta Ayhana. Iako oslabljen Sporting se nije predavao, a to im je donijelo izjednačenje rezultata. Silva je prvo pogodio iz penala za smanjenje na 3:2, a kasnije i iz igre za 3:3. U trećem minutu sudijske nadoknade dosuđen je jedanaesterac za Schalke, odgovornost je preuzeo Chupo – Mouting i postao junak navijača Schalkea pogodivši za konačnih 4:3.

Chelsea – Maribor 6:0

Raspoloženi su večeras bili i napadači Chelseaja koji su u šest navrata pogađali mrežu slovenačkog prvaka Maribora. Remy je pogodio za 1:0, a prednost je iz penala udvostručio hladnokrvni Drogba. Lijepu akciju Hazarda i asistenta Fabregasa u gol je pretvorio uporni Terry koji je odlično ispratio kontru Plavaca. U nastavku pokušaj Hazarda u gol skreće nesretni Viler za 4:0. Do kraja je sa dva pogotka sudbinu MAribora zapečatio Eden Hazard. Mogao je Maribor do počasnog pogotka preko Ibraimija čiji je udarac sa bijele tačke zaustavio Peter Cech.