Snimile ga kamere

Eda Woodwarda snimila je kamera na stadiona WBA-a, a njegove riječi su izazvale pravu malu buru…

Manchester United i dalje ne može naći pravu formu iako su u klub stigle ponajveće svjetske zvijezde Angel di Maria i Radamel Falcao. Argentinac je u remiju kod West Bromwich Albiona još jednom bio sjajan, ali je zbog ozljede morao izaći u 75. minuti.
No, Falcaa je Van Gaal ostavio na klupi i uveo tek u drugom dijelu utakmice. Mnogi ne mogu vjerovati da holandski trener ne treba usluge jednog od top svjetskih napadača. U prvih 11 njemu je pretpostavio – Januzaja!? Na kraju je bod pred kraj utakmice ipak spasio Daley Blind, još jedna 'last minute' kupovina Uniteda ove sezone.
A glavni čovjek u klubu koji je zadužen za transfere je potpredsjednik Ed Woodward. Mnogi su ga kritizirali jer nije dovodio nogometaše, a onda je Van Gaal 'nažicao' Falcaa, Di Mariju i Blinda. Prije toga dovedeni su Shaw, Herrera i Rojo.
Woodwarda je snimila kamera kako za vrijeme utakmice nešto komentira riječima 'j***** gubitak novca'. Na što je odnosno na koga mislio Woodward, pitaju se danas engleski mediji. Di Maria i Falcao vjerovatno nisu 'ti', a jedan od najvećih kandidata je Argentinac Rojo koji nije dobro reagirao kod drugog gola domaćina.
I dok je United prema naprijed još dobar, najveći problem Louisa Van Gaala je upravo odbrana. Tako je bilo i sinoć…