Ni sam ne krije želju

Tema Ronaldovog povratka na Old Trafford i dalje je aktualna, novinar koji se temeljito bavi tom mogućnošću ističe da bi se povratak kući mogao dogoditi kroz dvije godine.

Gilja Balaga, novinar koji je prvi i spomenuo mogućnost Ronaldovog povratka u Manchester United, dodatno je istražio takvu mogućnost. Poznato je već da Cristiano Ronaldo ima poseban odnos s klubom koji je od njega napravio zvijezdu, posljednjih godinu dana se uveliko spominje mogućnost povratka na Old Trafford, mogućnost koja je u trenutku nesuglasica s prvim čovjekom Real Madrida djelovala stvarnije nego ikad.
Portugalac ni sam ne krije želju za povratkom u United jednog dana, ali status koji uživa u Madridu, a prije svega financijski okviri čitavog ugovora jesu takvi da ne dozovljavaju previše prostora za manevar. Ipak, Balaga tvrdi da će se povratak dogoditi i to za dvije godine, 2016. kada Ronaldo bude imao 31 godinu.
"Jasno je da Manchester United neće odustati od te mogućnosti jer su izuzetno zainteresirani da vrate Ronalda. Cristiano sanja dan kada će se vratiti u Manchester, a samo je tajming ono što kravi čitavu sliku i percepciju javnosti."
"Ljudi žele da se ovo dogodi u januaru, ako je moguće. Ali nije. Nije moguće ni narednog ljeta jer Real nema ni najmanju namjeru da prodaje Ronalda narednog ljeta. Ipak, za dvije godine mislim da će Ronaldo, kao 31-godišnjak dobiti dozvolu svog kluba. Treba samo biti strpljiv", rekao je Balaga.