Nova zvijezda Barce

Jérémy Mathieu ovog je ljeta pojačao redove Barcelone i odmah se ustalio u početnoj postavi.

Barcelona u prvih šest kola prvenstva nije primila gol. Za 17:0 gol razliku zaslužni su Messi, Neymar, ali i čvrsta obrana kojom ravna prinova iz Valencije Jérémy Mathieu.
Francuz je dočekan sa skepsom, jer ima već 30 godina a nije bio jeftin. I sada se mirne savjesti može reći da se radi o pojačanju.
'Napad je prva linija obrane. Ako cijela ekipa dobro radi, nama u odbrani je lakše. Mi ćemo se truditi da ovako nastavimo i dalje. Moje izvedbe? Klub i trener imaju povjerenje u mene i to mi je najbitnije. Uživam u Barci i uvijek ću davati sve od sebe', rekao je Mathieu u Parizu na press konferenciji uoči utakmcie s PSG-om.
Opisao je i odnos s Leom Messijem.
'Kad sam dolazio, mislio sam da je Messi tip koji ne priča sa svakim. Mislio sam da ne priča s igračima koji su niža razina od njega. Ali nije tačno, on je baš dobar momak.'
Katalonski klub u 2. kolu Lige prvaka gostuje u Parizu.
'PSG je iznimno jak, ima sjajne igrače, ali mi idemo na pobjedu. Znamo koliko je to važna utakmica, pobjedom bismo učinili velik korak naprijed. Njima će nedostajati Ibrahimović i to je za nas prednost', zaključio je Mathieu.