Skandal

Poznati španski novinar "Latigo" Serrano podigao je buru u Španskoj nastupom u televizijskoj emisiji "La Goleada".

Serrano je izazvao skandal optuživši trenera Barcelone Luisa Enriquea da je svojedobno financirao radikalnu navijačku skupinu Real Madrida „Ultras Sur“, s kojom su čelnici „kraljevskog kluba“ danas u otvorenom ratu.
Pripadnicima „Ultras Sura“ zabranjen je ulazak na Santiago Bernabeu. Optužuje ih se za huliganstvo, nasilje, „desničarenje“, rasizam i još štošta…
Enrique je u razdoblju od 1991. do 1996. nosio dres Reala, a potom je u kontroverznom transferu prešao u Barcelonu, gdje se zadržao do kraja igračke karijere. Još u prosincu 1993. El Pais je pisao kako „većina igrača Reala financira Ultras Sur“.
Igrači Reala financirali radikalnu skupinu
U to vrijeme Enrique je bio jedan od istaknutijih igrača Reala i navodno je predvodio bratimljenje igrača Reala s njihovom najradikalnijom navijačkom skupinom. Kada je Enrique prešao u Barcelonu, ti isti navijači dočekali su ga s pogrdnim transparentom: Luis Enrique, tvoj otac je Amunike!
Igrači Reala financijski su potpomagali spomenutu navijačku skupinu sudjelujući u božićnoj lutriji, od čijeg prihoda je dvadeset posto išlo navijačima. I tada je ta informacija podigla prašinu u Madridu, jer su igrači Reala na čelu sa stručnim stožerom nedugo prije objave članka odlučili prekinuti sve veze s Ultras Surom.
Razlog je bio konflikt između spomenute skupine i tada vodećeg igrača Reala Martina Vazqueza. Međutim, taj dogovor nije dugo trajao.
Neki igrači Reala priznali su da su znali gdje odlazi novac, neki su tvrdili da nemaju pojma. Među ovima zadnjim bio je i Enrique.
„Ne znam, mislim da sam kupio lutrijske odreske, ali nisam znao kamo odlazi donacija“, izjavio je tada Enrique, koji se u međuvremenu od žestokog realovca pretvorio u još žešćeg 'barcelonistu'.
I u Španiji vrijedi ona: igrači i uprave odlaze i mijenjaju dresove, samo navijači ostaju.