Konačno smo vidjeli 'novi Man United'

U svom petom pokušaju Louis Van Gaal je ostvario tek prvu pobjedu na klupi Manchester Uniteda.

Iako je uoči početka Premier lige vladala velika euforija među navijačima Manchester Uniteda, prva je pobjeda stigla tek u petoj službenoj utakmici sezone. Poraz i dva remija u prvenstvu te sramotno razbijanje od Milton-Keynesa u Liga kupu nakratko su zaboravljeni nakon sjajne partije trupa Louisa Van Gaala ove nedjelje protiv QPR-a.
Briljirao je Angel Di Maria s golom i asistencijom, a zabili su i Wayne Rooney, Juan Mata te Ander Herrera. Bilo jej tu još heroja utakmice, no krenimo redom.
Ključ ove velike promjene nije bio samo dolazak fantastičnog Di Marije, jer igrao je Argentinac i u remiju kod Burnleyja. Ključ je bila nova 4-1-3-2 (ili 4-1-2-1-2) formacija Van Gaala koja se zasad pokazala dobitnom! Kao prvo, napokon je Man United igrao u odbrani kako najbolje zna, s četvoricom u zadnjoj liniji iako Holanđanin želi forsirati trojicu iza.
'Nisam ni mogao igrati tako kada su Smalling i Jones ozlijeđeni. Možda bi Rojo uz Evansa i Blacketta mogao odigrati stopera. Bio sam primoran na igru s dva centralna braniča', priznao je Van Gaal te dodao kako će kvaliteta igrača utjecati na sistem.
Vezni red definitivno je oduševio sve koje su gledali United protiv QPR-a. Ne samo Di Maria, već i Daley Blind koji je igrao 'čistača' veze. Većinom je bio defanzivni kraj romba (Mata u vrhu), a ponekad sam iza linije Di Maria lijevo, Herrera desno, Mata u sredini, trojca koji je konstantno bio ispred gola gostiju.
U fazi obrane, napadači Rooney i Van Persie branili bi krilne pozicije dok bi najčešće Mata napadao sredinu.
Čini se kako bi to mogla biti ta dobitna kombinacija, no pitanje je hoće li i Van Gaal inzistirati na tome. Oporavio se i Luke Shaw, jedini koji nije igrao od pojačanja. Radamel Falcao ušao je umjesto Mate kada se Rooney povukao iza dvojice napadača. I ta opcija je otvorena, ali bi Mata ili Herrera onda morali biti žrtvovani.
Jasno je kako će to biti itekako napadačka ekipa. Van Gaal je najavio golijade i cilj za ovu sezonu.
'Uvijek sam igrao napadački. Vjerujem da će moja ekipa na kraju prvenstva zabiti najviše golova. Imamo kvalitetu za biti u među prve tri ekipe. To je glavni cilj za ovu sezonu.'
Ove godine Lige prvaka nema, pa navijači s nestrpljenjem očekuju sljedeću subotu i gostovanje kod Leicestera.
Postava Manchester Uniteda protiv QPR-a: