Luda završnica prijelaznog roka

Ukoliko ste propustili neke od nogometnih transfera tokom ljetnog prelaznog roka, donosimo vam nekoliko najvećih na starom kontinentu.

Transfer Radamela Falcaa iz Monaca u Manchester United na jednogodišnju posudbu obilježio je kraj prijelaznog roka u kojem je potrošeno preko dvije milijarde eura.
Xabi Alonso je iz Real madrida prešao u Bayern iz Minhena. To je jedan od najvećih transfera ovog ljeta. Alonso je napustio špansku Primeru i karijeru će nastaviti u njemačkoj Bundesligi. Dres evropskog prvaka je zamijenio dresom njemačkog prvaka.
James Rodriguez je jedan od igrača koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrajući za Kolumbiju, pa stoga nije ni čudo što su za njega bili zainteresovani mnogi veliki klubovi. Dvadesetdvogodišnji nogometaš je prihvatio ponudu Real Madrida.
Toni Kroos pripada grupi najboljih njemačkih nogometaša. On je odlučio ovog ljeta napustiti Bayern i preći u Real Madrid. Ovo je bio pametan finansijski potez Bayerna nakon što je vrijednost nogometaša porasla poslije SP-a. Nijemci su Kroosa prodali za 30 miliona eura.
Luis Suarez je u transferu vrijednom 81 milion eura prešao iz Liverpoola u Barcelonu. To je ujedno i najvredniji transfer ljetnog prelaznog roka. Urugvajski reprezentativac je zbog ujedanja talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija tokom SP-a kažnjen, tako da neće moći nastupati za Barcu do 26. oktobra.
David Luiz je ovog ljeta napustio Chelsea i prešao u PSG. On je jedan od najboljih defanzivaca koji tokom posljednjeg prelaznog roka promijenio sredinu. Dvadesetsedmogodišnji Brazilac je plaćen oko 60 miliona eura.
Diego Costa je sjajno igrao za Atletico Madrid, što mu je donijelo transfer u Chelsea. Naturalizovani Španac je potpisao petogodišnji ugovor nakon transfera vrijednog 38 miliona eura.
Mario Manndžukić je iz Bundeslige otišao u špansku Primeru. Atletico Madrid je za njegove usluge Bayernu platio 22 miliona eura.
Tomas Vermaelen je iz Arsenala doveden u Barcelonu kao zamjena za legendarnog defanzivca Carlesa Puyola. Vjeruje se da je iz Londona u Barcelonu stigao za 16 miliona eura. Za njegove je usluge bio zainteresovan i Manchester United.
Alexis Sanchez je bio odličan na SP-u igrajući za Čile, a ovog je ljeta iz Barcelone prešao u Arsenal. Dvadesetpetogodišnji napadač je postao igrač Topnika nakon transfera vrijednog 37.8 miliona eura.
Ciro Immobile se ovog ljeta oprostio od Torina i prešao u Borussiju iz Dortmunda. Njegov transfer je rekordan u ovoj godini, a plaćen je 20 miliona eura. U napadu će Immobile igrati sa Adrianom Ramosom.
Nuri Sahin se iz Real Madrida vratio u Borussiju Dortmund, što i nije neko posebno iznenađenje. Nastupao je za Real Madrid i bio je na posudbama, a sada je zvanično igrač Dortmunda. Plaćen je sedam miliona eura.
Mehdi Benatia je iz Rome prešao u Bayern. Sportski direktor Bavaraca Matthias Sammer je uvjeren da je dovođenje defanzivca Benatije odličan potez. Roma je od transfera marokanskog reprezentativca zaradila 26 miliona eura.
Luke Shaw ima 19 godina i 60 nastupa u engleskoj Premierligi, a nastupio je za Englesku i na SP-u u Brazilu. Ovog je ljeta iz Southamptona prešao u Manchester United za 37,5 miliona eura, a potpisao je četverogodišnji ugovor.
Guillermo Ochoa je odlično branio za Meksiko na SP-u. Nakon nastupa za Ajaccio, Ochoa je kao slobodan igrač stigao u Malagu.