Emotivno pismo

Angel di Maria emotivnim se pismom oprostio od navijača Real Madrida.

Prošle sezone ponajbolji nogometaš Real Madrida, Angel di Maria prešao je u Manchester United u najvećem transferu u historiji engleskog nogometa. United je platio Realu 75 miliona eura za Argentinca koji je napokon progovorio o događajima koji su doveli do transfera.
U emotivnom pismu navijačima Reala pokušao je objasniti zašto je otišao te da glavni uzrok transfera nije traženje znatnog povećanja plate (s 3 na 8 miliona eura godišnje) kako su tvrdili ljudi iz Reala.
'Moj put u Real Madridu je došao kraju. Nemoguće je u nekoliko rečenica zabilježiti sve što sam doživio, ali nadam se kako će ovo pismo dočarati što trenutno osjećam. Imao sam čast nositi ovaj dres četiri godine i osjećam samo ponos zbog svega što sam postigao sa svojim suigračima', rekao je na početku svog pisma navijačima.
'Nažalost, morao sam otići i želim naglasiti kako to nikad nije bila moja želja. Kao svato ko radi, želio sam napredovati. Nakon osvajanja Decime otišao sam na Svjetsko prvenstvo s nadom kako će od uprave doći gesta, ali nije. Mnogo se stvari i laži izreklo. Očito nekome nisam drag. Samo sam želio nešto što je fer. Cijenim mnoge stvari koje nemaju veze s mojom plaćom. Nadam se da ću ih naći u Manchester Unitedu, jednom od najvećih klubova svijeta. Imao sam sreće što sam igrao sa sjajnim igračima koji su bili još bolji prijatelji. Mislim da je to bio ključ La Decime.''
Za kraj je Di Maria poručio:
'Želim se izviniti za moje greške, na terenu i izvan njega. Nisam nikoga htio povrijediti. Znojio sam se svaku utakmicu i igrao kao da mi je svaka posljednja.'