Biće nezamjenjiv

Cesc Fabgregas apsolutni je hit među navijačima Chelseaja nakon prve utakmice u novoj sezoni Premier lige.

Chelsea je uvjerljivije od ostalih favorita startao u sezoni. Manchester United je šokiran 'labuđim pjevom' na Old Traffordu (Swansea), Liverpool i Arsenal su se nekako izvukli od remija, a jedino je Manchester City bez većih problema riješio protivnika.
Nakon primljenog pogotka od Burnleyja Mourinhov je stroj odgovorio žestoko s tri komada do kraja prvog dijela utakmice. Zabio je Diego Costa u debiju u Premier ligi, Schurrle je golom opravdao mjesto u prvih 11. No, čovjek koji je sve oduševio zove se Cesc Fabregas.
Sudjelovao je u gotovo svim napadima Bluesa, dva puta asistirao i diktirao temo cijele utakmice. Pojačanje vrijedno 38 milijuna eura sigurno će se isplatiti Mourinhu koji je oduševljen Katalonce.
'On je bio igrač utakmice, zajedno s Nemanjom (Matićem) kontrolirao je igru. Prošle sezone nismo mogli tako kontrolirati utakmicu kao sada', rekao je Mourinho i nastavio o Fabregasu:
'Kada je neko vaš prvi izbor za pojačanje onda baš i ne možete pogriješiti. Dugo smo bili u istoj ligi, skoro 10 godina u Engleskoj i Španskoj i tačno znam što može. U Barceloni je bio lažna devetka, pa desetka i krilo, ali i on i ja znamo koja mu je najbolja pozicija.'
Portugalac smatra kako Barcelona nije znala iskoristiti Fabregasa mijenjajući mu pozicije. On tvrdi kako je Fabregas savršen igrač na poziciji razigravača.