Ali ne kao igrač

Iker Casillas ostaje u Realu biće prvi golman i ako Diego Lopez ne ode. Novi sportski direktor biće legendarni Raul koji se poslije četiri godine vraća u klub!

Iker Casillas ne ide nigdje, to je rezultat razgovora Florentina Pereza s Carlom Ancelottijem. Legendarni kapiten Reala i Španije će biti prvi golman, a rezerva stiže, naredne nedjelje, Kejlor Navas.
Diegu Lopezu je bez uvijanja poručeno da mora napustiti klub, inače neće biti u konkurenciji i očekuje se da ovaj sjajni čuvar mreže ipak prihvati ponudu Monaca i preseli se u "Kneževinu". Time će biti završena jedna od ljetnih saga u Realu, a Casillas će poslije godinu i po, od kada ga je sklonio Mourinho dobiti priliku da ponovno brani standardno.
Još ljepšu vijest za navijače Reala donosi "El Mundo". U klub će se vratiti čovjek koji je najviše puta oblačio bijeli dres, legendarni Raul. Čeka ga, čim mu istekne ugovor s Al Sadom mjesto sportskog direktora, naslijediće, ali s većim ovlastima Miguela Pardeza koji odlazi ovog ljeta.
Raul je uspio naučiti engleski jezik, spreman je za novu funkciju, biće spona između Pereza i svlačionice, ali i sudjelovati u dovođenju igrača. Njegov bliski prijatelj Fernando Hiero je postao Ancelottijev pomoćnik, dok će Zidan voditi Real Kastillu, "B" tim kluba i u budućnosti preuzeti mjesto prvog trenera.