Nakon dva poraza

U okviru drugog kola grupe B Internacional Champions Cupa Liverpool je nakon penala slavio protiv Manchester Cityja, a regularni dio utakmice završio je 2:2.

Nogometaši Liverpoola dvaput su se vraćali iz minusa protiv Manchester Cityja i na koncu slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca....
U prvom poluvremenu nije bilo golova. Edin Džeko koji je počeo utakmicu sa klupe imao je nekoliko prilika. U 26. minuti postigao je i pogodak na asistenciju Stevana Jovetića, međutim isti je poništen zbog ofsajda.
Nakon 90 minuta bilo je 2:2, a vodeći gol na meču igranom u New Yorku dao je reprezentativac Crne Gore Stevan Jovetić, u 53. minutu. Samo šest minuta kasnije izjednačio je Henderson, da bi Jovetić u 68. minuti ponovo bio strijelac. Konačnih 2:2 postavio je Sterling u 85. minutu.
Onda se pred 49.653 gledatelja na stadionu Jenkija pristupilo izvođenju penala. U "obračunu" s 11 metara penale za "građane" nisu iskoristili Aleksandar Kolarov, Jesus Navas i Yaja Toure. Tačnije, Kolarov je bio neprecizan, dok je golman Liverpoola odbranio udarce Navasa i Tourea.