Stiže kod Maradone

Ono što su brazilski mediji najavljivali tokom ponedjeljka, dobilo je u kasnijem dijelu dana i službenu potvrdu: nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Ronaldinho (34) razvrgnuo je ugovor s Atletico Mineirom...

Bivši igrač PSG-a, Barcelone i Milana došao je u Atletico prije dvije godine iz Flamenga. Tokom boravka u klubu iz Belo Horizontea osvojio je Copu Libertadores, prvenstvo brazilske savezne države Minas Gerais, te južnoamerički Superkup. Ovaj je potonji trofej osvojio prošli tjedan protiv Lanusa u posljednjoj utakmici u kojoj je igrao za Atletico.
Ugovor mu je trajao do 31. prosinca ove godine, ali sporazumno je raskinut nekoliko mjeseci ranije, pa je nekadašnji osvajač Zlatne lopte trenutno slobodan igrač. Ne očekuje se, ipak, da će to dugo ostati, a svoje će daljnje planove objaviti u srijedu na konferenciji za novinare.
Ronaldinho na stolu ima ponude s Bliskog istoka i iz američke MLS lige, ali prema posljednjim informacijama brazilskih medija, trenutno je ipak najbliži prelasku u redove argentinskog velikana Boca Juniorsa, jednog od najljućih suparnika brazilskih klubova u južnoameričkim kupovima.(TS)