Pred novim potpisom?

Rafael Marquez (35) dobro zna što je potrebno za nastupe u dresu Barcelone, zato i sa sumnjom gleda na potpisivanje ugovor katalonskog kluba i Valencijinog francuskog braniča Jeremyja Mathieua...

Označen kao zamjena za umirovljenog Carlesa Puyola, Mathieu je u Barceloninim planovima već duže vrijeme s time da je prva ponuda katalonskog kluba Valenciji upućena 16. jula. Ista je pritom odbijena budući da je Mathieu ugovorno vezan za Valenciju uz odštetnu klauzulu od 20 miliona eura. Sam igrač tada je zatražio od poslodavaca da ga puste da napravi "korak prema naprijed" u karijeri, a čini se da će se to sada i dogoditi.
Ta bi saradnja službenu potvrdu trebala dobiti tokom dana, a meksički nogometni reprezentativac skeptičan je po pitanju može li 30-godišnji branič odraditi savršen posao za koji će biti plaćen. Stoga je i poručio klubu s kojim je u sedam godina suradnje (od 2003. do 2010.) osvojio 12 trofeja, među kojima dva u Ligi prvaka i četiri u Primeri, da mjesto upražnjeno odlaskom Carlesa Puyol u mirovinu popune nekim drugim.
'Mislim da on nije profil igrača koji može igrati za Barcelonu, a još manje za takvu svotu novca. Nadam se da će čelni ljudi kluba dobro o tome razmisliti i, ako već namjeravaju dati toliki novac, da će ga dati za nekoga tko toliko i vrijedi', nimalo dvosmislen bio je Marquez. (TS)