Za vrijeme ručka tvrdio da ne može igrati

"Rešetaju" ga s naslovima: Je li Messi igrao? ili "Messi, nestao", što je napisala "Marca".

Nakon što je Bayern ponizio Barcelonu u prvom polufinalnom meču Lige prvaka, španski mediji osuli su paljbu po Leu Messiju. U izračunu njegovog učinka došli su do brojke od 7409 metara, koliko je samo pretrčao, što je četiri i pol kilometra manje od Xavija te najmanje od svih iz Barcelone.
Sve to govori kako Argentinac nije bio 100 posto spreman, te a je liječničku dozvolu da igra dobio dva sata pred početak meča, prenosi portal sport.
"Uputio je tek jedan udarac na gol i izborio tri prekršaja u 90 minuta. Od 57 dodavanja tačno je bilo 51, ali su sva bila bezopasna za gol Bayerna. Pitanje je: je li Messi trebao igrati? Je li on još uvijek povrijeđen?", propituju u tekstu trenera Tita Vilanovu.
Odgovor je dao španski nogometni agent Josep Minguella koji je otkrio što mu je rekao Messijev otac:
"Rekao mi je da mu je za vrijeme ručka Lionel rekao da ne može igrati."
Argentinac ipak nije dovodio u pitanje opravdanost njegovog uvrštenja u početni sastav na Allianz Areni.
"Nisam igrao neko vrijeme i nisam se osjećao 100 posto ugodno na terenu, iako nisam bio povrijeđen. To znači da sam mogao igrati", rekao je Messi.
Nakon teškog stradanja u Minhenu, navijačima svog kluba nije nudio lažni optimizam.
"Izgubili smo 4-0. Bit će teško nadoknaditi taj zaostatak jer je Bayern velika ekipa. Mi ćemo pokušati postizati golove u uzvratu i ponuditi svoje najbolje izdanje."
"Moramo se pokrenuti i što prije osigurati osvajanje titule prvaka u španskom prvenstvu", zaključio je Messi.