Debakl Barcelone na Allianz Areni

Bayern Munchen i Barcelona odmjerili su u utorak navečer snage u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka na Allianz Areni. Slavili su Bavarci više nego zasluženo. Potpuni debakl Barcelone potvrđuje i rezultat od 4:0, a Bayern je večeras bio bolja ekipa u svakom pogledu.

Početak utakmice je donio prvu priliku za Bavarce. Arjen Robben je šutirao u drugoj minuti u okvir gola Katalonaca, ali je Valdes odbranio. Napad Barcelona u devetoj minuti nije prošao nezapaženo, ali je završio bez pogotka. Gerard Pique је zahvatio loptu glavom, ali je ona proletjela pored gola. Bez ozbiljne prijetnje za Neuera.
Domaći su bolju igru u prvom dijelu susreta krunisali golom u 25. minuti. Za vodstvo Bayerna nad Barcelonom potrudio se Thomas Muller, koji je glavom poslao loptu u Valdesovu mrežu, a nakon što mu je Dante asistirao također glavom. 
U prvom dijelu susreta Bayern je pokazao igru vrijednu poštovanja, dok s druge strane Barcelona nije nijednom ozbiljno zaprijetila golmanu Neueru. 
Tamo gdje je stao u prvom, Bayern je nastavio u drugom poluvremenu. Domaći su bez problema došli do drugog gola u 49. minuti. Robben je iz kornera poslao loptu prema Mulleru koji ju je dočekao glavom, a potom je Mario Gomez sa dva metra udaljenosti zakucao u mrežu Barceloninog golmana. 
U nastavku susreta i Barcelona je imala šansi da dođe do gola, ali su one pale u zaborav nakon fantastične igre Bavaraca. 
Debakl Barcelone na Allianz Areni je tek uslijedio. U 73. minuti Arjen Robben je postigao treći pogodak za domaćine, a asistirao mu je Bastian Schweinsteiger. Nešto manje od deset minuta kasnije Bayern je došao i do četvrtog gola, a Muller do drugog večerašnjeg. U potpunom potopu Barcelone pomogao mu je svojom asistencijom David Alba. To je bio i konačan rezultat susreta u kojem moćna Barcelona nije pokazala gotovo ništa od svoje čuvene igre.
Polufinale Lige prvaka (prva utakmica):
Bayern - Barcelona 4:0 (Muller 25', 82', Gomez 49', Robben 73')