Polufinale Lige prvaka

Dva tima koja konkurišu za naslov evropskog prvaka, Bayern Munchen i Barcelona, odmjerit će snage u polufinalu Lige prvaka. U prvoj utakmici su Bavarci domaćini Kataloncima koji stižu u grotlo Allianz Arene.

Drugu sezonu zaredom Bayern se u polufinalu Lige prvaka obračunava sa jednim španskim klubom. Prošle sezone su u duelu bili bolji od Real Madrida, a sada imaju zadatak da nadjačaju Barcelonu. Evropski viceprvak iz prošle godine je izgubio samo jednom u posljednjih 20 utakmica na domaćem terenu u duelima sa španskim ekipama, ali je katalonska ekipa definitivno ogroman zalogaj. Dovoljan dokaz za to je činjenica da Barcelona već šest godina zaredom igra u polufinalu Lige prvaka.
Bayern je slavio u 11 od 13 posljednjih utakmica u Ligi prvaka na domaćem terenu. S druge strane, Barcelona se nada produženju niza od osam utakmica bez poraza na njemačkom tlu, u kojem su Katalonci zabilježili pet pobjeda i tri remija.
Prvu utakmicu na Allianz Areni je vrlo teško prognozirati, ali će ljubitelji nogometa zasigurno uživati u sudaru njemačkog i španskog giganta.