Ronaldo Nazario

Ronaldo Nazario, jedan od najboljih napadača u historiji nogometa, boravio je u Torinu kako bi promovisao Kup konfederacija, koji se ove godine odražava u Brazilu uoči Svjetskog nogometnog prvenstva. Popularni Il Fenomeno govorio je o Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju, Joseu Mourinhu...

Bivši igrač Barcelone i Real Madrida odgovorio je na vječno pitanje - Ko je bolji, Messi ili Cristiano Ronaldo?
"Čini mi se da je Messi malo bolji. Cristiano Ronaldo ima tu nesreću da igra u vrijeme Argentinca", kazao je Ronaldo za Tuttosport.
Ronaldo smatra da će upravo najbolji igrač Barcelone i najbolji igrač Real Madrida biti ujedno i dvije najveće zvijezde Svjetskog nogometnog prvenstva naredne godine. 
"Vidjet ćemo ko će biti najbolji igrač prvenstva. Sve zavisi od toga koji od njih će svoju reprezentaciju voditi do kraja", izjavio je Brazilac. 
Ronaldo je napravio i svojevrstan lapsus kada je riječ o budućnosti trenutno najboljeg nogometaša u Brazilu. 
"Neymar je veliki potencijal koji će izaći na vidjelo kad stigne u Barcelonu. Vjerujem da će mu biti teško prvu sezonu, ali kad se uklopi, bit će na nivou najvećih nogometaša kluba", kazao je Ronaldo.
On je govorio i o Joseu Mourinhu sa kojim je sarađivao u Barceloni dok je Portugalac bio prevodilac i pomoćnik u katalonskom klubu. 
"On u glavi ima nevjerovatne strategije koje zna prenijeti na igrače", bio je kratak komentar Ronalda.