Uprkos svemu

Kapiten španske nogometne reprezentacije Iker Casillas bit će u utorak, uprkos povredi, uz svoje saigrače na važnom gostovanju kod Francuske.

Svjetski i evropski prvaci su se nakon domaćeg remija protiv Finske (1-1) doveli u prilično neugodnu situaciju. U grupi I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon četiri utakmice imaju samo osam bodova, dva manje od vodećih Francuza. Pobijede li "tricolori" u utorak na svom Stade de Franceu, Španci će jako teško uhvatiti prvo mjesto do kraja kvalifikacija.
Svjestan težine trenutka, Casillas je izrazio želju da bude uz reprezentativne kolege na dan utakmice. Tražio je i dobio dozvolu Real Madrida da ga pusti u Pariz, baš kao što je i Cristiano Ronaldo, kapiten Portugala, dobio zeleno svjetlo da putuje s reprezentacijom u Azerbejdžan iako ima akumulirane žute kartone zbog čega ne može igrati.
Casillas se povrijedio krajem januara u četvrtfinalnom dvoboju Kupa kralja protiv Valencije. Zadobio je lom palčane kosti lijeve ruke zbog čega je završio i na operaciji. Nedavno se, međutim, vratio treninzima i uskoro bi se ponovno trebao naći među stativama.