Obratio im se putem twittera

Engleski nogometaš Michael Owen (33), koji na kraju sezone odlazi u penziju, odgovorio je putem svog Twitter-profila svim navijačima Newcastlea koji ga i dan danas vrijeđaju zbog odlaska iz kluba 2009. godine.

Naime, Owen je te godine, kada je Newcastle po prvi put ispao iz premierligaškog društva od ulaska u njega 1993. godine, napustio klub bez odštete, a na ljeto potpisao za Manchester United. Mnogi navijači zamjeraju mu taj potez, vjerujući da je to uradio jer nije želio igrati u nižoj ligi. No, Owen tvrdi da to nije tako.
"Navijači Newcastlea, koji mi šaljete uvredljive poruke zbog odlaska iz kluba nakon ispadanja u niži rang takmičenja, klub vas je obmanuo. Iako tvrdi da sam odbio produžiti ugovor, meni on nije ni ponuđen. Vidio sam to već milion puta. Klub će uvijek slagati kako bi sebe stavio u položaj žrtve, a igrača na 'stub srama'. Godinama mi se to podmeće, ali sve će jednog dana biti jasnije", napisao je Owen.
Owen je 2005. godine iz Real Madrida, u kojem je proveo svega jednu sezonu, stigao u Newcastle, za koji je nastupio u 71 utakmici, te bio strijelac u 26 navrata. Od 2009. godine Owen je u Premierligi upisao još svega šest pogodaka.